• Business

    Αυτοί ήταν οι μεγάλοι νικητές της συμφωνίας του Elon Musk με το Twitter

    • Bloomberg
    Carl Icahn

    Carl Icahn


    Η απόφαση του Elon Musk να αναβιώσει την εξαγορά της Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων είναι μία είδηση που έφερε χαμόγελα στους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Carl Icahn, ο οποίος συνέχισε να στοιχηματίζει στην θετική έκβαση της συμφωνίας όλους τους μήνες αβεβαιότητας που προηγήθηκαν.

    Από την στιγμή που έγινε γνωστό την Τρίτη ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στη συμφωνία στην αρχική τιμή προσφοράς, στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ο τίτλος της Twitter εκτοξεύτηκε σημειώνοντας άνοδο έως και 23%.

    Η Τρίτη ήταν μια «υπέροχη μέρα για όσους κάνουν arbitrage», δήλωσε ο Julian Klymochko, διευθύνων σύμβουλος της Accelerate Financial Technologies. Το έπος που ολοκληρώνεται υπέρ του Twitter αποδεικνύει τη δύναμη των οριστικών συμφωνιών συγχώνευσης και του δικαίου των συμβάσεων, δήλωσε ο Klymochko, ο οποίος διευθύνει ένα επενδυτικό fund συγχωνεύσεων και arbitrage.

    Twitter surges to highest since November as Musk says he plans to close deal
    Η μετοχή της Twitter ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, καθώς ο Μusk θα ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς

    Οι traders μέσω του arbitrage κερδίζουν χρήματα στοιχηματίζοντας σε συμφωνίες συγχωνεύσεων, με τη δυνατότητα να αποκομίσουν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων εάν οι συμφωνίες πραγματοποιηθούν. Τώρα, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε να κλείσει η συμφωνία.

    Ο Icahn εκμεταλλεύτηκε τη διαμάχη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το bloomberg. Απέκτησε μερίδιο αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε μέση τιμή κόστους 30 δολαρίων ανά μετοχή, κατά τις ίδιες πηγές.

    Ο βετεράνος επενδυτής αγόρασε το ποσοστό της εταιρείας με την πεποίθηση ότι ο Musk δεν θα ήταν σε θέση να αποχωρήσει από τη συμφωνία και την εικασία ότι η αξία της μετοχής ήταν περίπου στα 30 δολάρια έκαστη, καθιστώντας το ρίσκο στην περίπτωση που κέρδιζε ο Musk μικρότερο, αναφέρει το Bloomberg.

    Ως αποτέλεσμα, ο Icahn κέρδισε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια μετά την εκτίναξη των μετοχών της εταιρείας. Εκπρόσωπος του δισεκατομμυριούχου αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ το ποσοστό του αναφέρθηκε νωρίτερα και σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

    Η επίμαχη συμφωνία οδήγησε τη μετοχή του Twitter σε έντονες διακυμάνσεις τους τελευταίους μήνες. Εκτινάχθηκε στα 54,57 δολάρια τον Απρίλιο καθώς η συμφωνία φαινόταν να κλείνει και στα 32,52 δολάρια τον Ιούλιο, όταν ο Musk προχώρησε στην καταγγελία της, σε μια προσπάθεια να αποσυρθεί από την πρόταση εξαγοράς.

    Η μετοχή ανέκαμψε και πάλι τον περασμένο μήνα καθώς ένας δικαστής που άκουσε τα επιχειρήματα στην αγωγή του Twitter, εκτίμησε ότι ο Musk πρέπει να ολοκληρώσει την συναλλαγή.

     Διαβάστε ακόμη:

    Twitter: Άλμα 22% για τη μετοχή μετά την νέα πρόταση εξαγοράς από τον Μασκ – Αποδέχεται η εταιρεία

    Ο Έλον Μασκ επανέρχεται για το Twitter – Ποια η πρόταση του



    ΣΧΟΛΙΑ