• Business

    Twitter: Άλμα 22% για τη μετοχή μετά την νέα πρόταση εξαγοράς από τον Μασκ – Αποδέχεται η εταιρεία

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ, CEO Tesla

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Αποδεκτή φαίνεται  πως κάνει το Twitter την νέα πρόταση του Έλον Μασκ να αγοράσει την εταιρεία έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το AFP.

    To Bloomberg ανέφερε νωρίτερα πως ο Μασκ σχεδιάζει να προχωρήσει στην εξαγορά του, με τιμή προσφοράς στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

    Ο Μασκ έστειλε επιστολή στο Twitter τη Δευτέρα, ειδοποιώντας την εταιρεία για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη συναλλαγή που συμφωνήθηκε στις 25 Απριλίου, την ημέρα που ανακοινώθηκε δημόσια η συμφωνία, εκτιμώντας την αξία του στα 44 δισ. δολάρια. Ωστόσο, λίγο μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών, ο Μασκ ενημέρωση την Twitter πως δεν επιθυμούσε να συνεχίσει, τερματίζοντας τη συμφωνία και οδηγώντας την εταιρεία να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του. Η δίκη αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ στις 17 Οκτωβρίου.

    Ο Μασκ υποστήριξε ότι το Twitter παρέδιδε ανακριβές αριθμό από τους ψεύτικους λογαριασμούς «ρομπότ» στην υπηρεσία του, ως έναν από τους λόγους που αρνιόταν τη συμφωνία. Ο ίδιος και οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης παραπλανούσε τους επενδυτές παρέχοντας ψευδείς αριθμούς σε εταιρικές υποθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το Twitter αντέδρασε, ωστόσο, ότι οι ισχυρισμοί του Μασκ για απάτη ήταν εσφαλμένοι και βασίστηκαν σε παρανόηση του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία καταγράφει bots και ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα της.

    Ο Μασκ ισχυρίστηκε επίσης ότι το Twitter δεν του παρείχε τα απαραίτητα δεδομένα που σχετίζονται με ανεπιθύμητα μηνύματα και bots, κάτι που το Twitter αρνήθηκε. Το Twitter ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ έψαχνε έναν λόγο για να αποχωρήσει από τη συμφωνία όταν οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν παράλληλα με μια ευρύτερη πτώση στη συνολική αγορά.

    Η μετοχή της Twitter σημείωσε άνοδο άνω του 22%, στα 52 δολάρια, μόλις η διαπραγμάτευση της επιτράπηκε ξανά.



    ΣΧΟΛΙΑ