• Business

    Αυτή είναι η μετοχή με την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως για το 2023 – Κέρδισε σχεδόν 600%

    • Bloomberg


    Η φρενίτιδα των επενδυτών λιανικής της Νότιας Κορέας για οτιδήποτε σχετίζεται με μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, πυροδότησε το ξέφρενο ράλι της μετοχής μίας εταιρείας παραγωγής υλικού μπαταριών, η οποία εμφανίζει την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως για το 2023.

    Ο τίτλος της Ecopro Co. ξεπέρασε με άνεση όλες τις μετοχές των εταιρειών του Bloomberg World Index με 2.647 συμμετοχές — με απόδοση 571% φέτος, πάνω από 200% υψηλότερη σε σχέση με τον δεύτερο σε σειρά τίτλο της Kum Yang, μιας άλλης κορεατικής εταιρείας που επίσης βρέθηκε στο επίκεντρο της “τρέλας” για τον κλάδο ηλεκτρικών οχημάτων.

    Ένας συνδυασμός παραγόντων συνέβαλαν στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τις εταιρείες κατασκευής μπαταριών της χώρας και τους προμηθευτές τους.

    EV Battery Materials Supplier Ecopro Is Top Global Stock
    Η μετοχή της εταιρείας παραγωγής υλικού μπαταριών της Νότιας Κορέας, Ecopro Co. είναι η καλύτερη σε απόδοση παγκοσμίως για φέτος

    Η μετοχή της εταιρείας Ecorpo εκτοξεύτηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και από τα 110,000 γουόν στις αρχές του 2023 υπερδεκαπλασιάστηκε μέσα σε επτά μήνες.

    Αυτή η ξέφρενη πορεία παρέσυρε τους επενδυτές που κυνηγούν τις γρήγορες αποδόσεις, πιέζοντας αντίστοιχα τους short sellers που έβαζαν στοιχημάτιζαν πτωτικά για την εισηγμένη, καθώς η αναλογία τιμής προς κέρδη της εταιρείας ξεπέρασε το 500 το καλοκαίρι.

    Πριν από την πρόσφατη απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων από τις αρχές, η Ecopro ήταν μία από τις μετοχές με το μεγαλύτερο σορτάρισμα στη Νότιο Κορέα.

    Νωρίτερα σήμερα διαπραγματεύονταν στα 691,000 γουόν στη Σεούλ, με χρηματιστηριακή αξία περίπου 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μετοχή εξακολουθεί να διαπραγματεύεται 96 φορές τα κέρδη της.

    Το ράλι της μετοχής πυροδοτήθηκε εν μέρει από τις προσδοκίες για περισσότερες παραγγελίες μπαταριών EV νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά τα κέρδη της συνεχίστηκαν ακόμη και όταν ορισμένοι αναλυτές μείωσαν τις προοπτικές τους για τη ζήτηση.

    Ο τίτλος έχει πλέον υποχωρήσει σχεδόν 50% από το υψηλό που κατέγραψε τον Ιούλιο και έχει δύο συστάσεις για “πώληση”, μία για “διακράτηση” και καμία σύσταση για “αγορά”.

    Οι δέκα μετοχές με τις καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως

    Το ράλι της Ecopro απέφερε τεράστια κέρδη στον ιδρυτή της, Lee Dong-chae, ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για εμπορικές συναλλαγές με τη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών.

    Αυτός και η οικογένειά του είδαν την περιουσία τους να εκτινάσσεται κατά περίπου 3,3 δισ. δολάρια φέτος, φτάνοντας στα 3,6 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Διαβάστε ακόμη:

    UBS: Δύσκολο το πρώτο τρίμηνο του 2024 για τις μετοχές – Οι μακροοικονομικές προβλέψεις της τράπεζας

    Citi: Προβλέπει άνοδο στις ευρωπαϊκές μετοχές το 2024

    Πτώχευσε η εισηγμένη startup Bird που γέμισε με ηλεκτρικά πατίνια τις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ