• Business

    Αυτοί οι επιχειρηματίες θέλουν τις τηλεοπτικές άδειες


    Στη… γωνία περιμένουν ορισμένοι επιχειρηματίες για τη δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, καθώς θέλουν να μπουν το παιχνίδι του νέου τηλεοπτικού χάρτη, ο οποίος αναμένεται να αλλάξει ριζικά μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    Φώτης Μπόμπολας.

    Πέρα όμως από τους νέους επίδοξους «παίκτες», έχει ενδιαφέρον το τι θα πράξουν οι σημερινοί καναλάρχες και πώς θα προσαρμοστούν στη νέα εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης.

    vardinogiannis
    Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Η πιο πολύπλοκη περίπτωση είναι αυτή του Mega, όπου η πολυπρόσωπη ιδιοκτησία του καναλιού σημαίνει πως το μέλλον του, τουλάχιστον με τον σημερινό του χαρακτήρα, είναι αβέβαιο. Είναι βέβαια σαφές πως η κυβέρνηση έχει πλέον καλές σχέσεις με τον άλλοτε μισητό όμιλο Μπόμπολα, ωστόσο «κόκκινο πανί» αποτελεί ο Σταύρος Ψυχάρης, τον οποίο θα ήθελαν να αφήσουν εκτός τηλεοπτικού πεδίου τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο Φώτης Μπόμπολας.

    Σταύρος Ψυχάρης
    Σταύρος Ψυχάρης

    Όσο για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, φαίνεται πως σχεδιάζει επέκταση της συνεργασίας του με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Αττικές Εκδόσεις), την ώρα που ο όμιλος Μπόμπολα «φλερτάρει» με τον Δημήτρη Μάρη, που δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο, και οι συνεργασίες αυτές είναι πιθανό να επεκταθούν και στη μικρή οθόνη.

    Δημήτρης Μάρης
    Δημήτρης Μάρης

    Πιο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση στον ΑΝΤ1, όπου ο Μίνως Κυριακού έχει ήδη πάρει τα μέτρα του, περιορίζοντας το λειτουργικό κόστος, και δεν αναμένεται να έχε πρόβλημα να συνεχίσει τη λειτουργία του, ενώ και ο ΣΚΑΪ φαίνεται πως θα είναι παρών στο νέο τηλεοπτικό σκηνικό, με τον Γιάννη Αλαφούζο να εμφανίζεται έτοιμος να πληρώσει όσο-όσο για να διατηρήσει την τηλεοπτική άδεια του καναλιού.

    Γιάννης Αλαφούζος
    Γιάννης Αλαφούζος

    Όσο για τον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, η υψηλή του τηλεθέαση και το γεγονός ότι είναι «καθαρός» από χρέη τον καθιστούν ισχυρό «παίκτη».

    Δημήτρης Κοντομηνάς
    Δημήτρης Κοντομηνάς

    Όμως υπάρχουν και νέα πρόσωπα που θέλουν να μπουν δυναμικά στο τηλεοπτικό πεδίο. Ίσως ο πιο φιλόδοξος όλων να είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, που φέρεται να είναι διατεθειμένος να δώσει ως και 50 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τη δική του τηλεοπτική συχνότητα, αψηφώντας το ρίσκο μίας τέτοιας επένδυσης στην Ελλάδα της κρίσης.

    Βαγγέλης Μαρινάκης
    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Αντίθετα, απρόθυμη να επενδύσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς εμφανίζεται η Μαριάννα Λάτση, την οποία προσέγγισαν διάφορες πλευρές για να βάλει χρήματα, όμως η ίδια δεν δέχθηκε, ενώ ούτε και η Γιάννα Αγγελοπούλου (που έχει και το άσχημο προηγούμενο με τον Ελεύθερο Τύπο και τον ραδιοφωνικό σταθμό City) φαίνεται διατεθειμένη τουλάχιστον μέχρι στιγμής να εμπλακεί με την τηλεόραση.

    Γιάννα Αγγελοπούλου
    Γιάννα Αγγελοπούλου

    Το βέβαιο είναι πως με τέσσερις μόνο άδειες, που θα μοιράζονται μία διαφημιστική «πίτα» 200 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 50 εκατ. ευρώ για κάθε κανάλι), ευνοούνται οι συνεργασίες μεταξύ μεγάλων ομίλων, και δεν θα πρέπει να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.

    Μαριάννα Λάτση
    Μαριάννα Λάτση



    ΣΧΟΛΙΑ