• Business

    Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές!


    Καλημέρα σας! Αυτές είναι πέντε χρήσιμες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.
    -Νέο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι αν δεν εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα, τότε θα πρέπει να ξεχάσει την νέα δόση, έστειλε την Δευτέρα  Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). Έπειτα από την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε Μοσκοβισί, Κερέ και Τόμσεν, στην οποία ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα υλοποιήσει οχτώ από τα προαπαιτούμενα, ο ESM θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και με ενημερωτικό του σημείωμα υπογραμμίζει ότι η εκταμίευση της πρώτης υπό-δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εξαρτάται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
    -Η αύξηση του ΦΠΑ είναι «οικονομική ανοησία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, λόγω της υστέρησης εσόδων του ελληνικού κράτους. Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν, αλλά δεν καταβάλλονται, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και προσέθεσε ότι, όταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι «οικονομική ανοησία», αλλά διευκρίνισε ότι, όταν το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, δεν μένει παρά αυτό.
    -Τέλος εποχής για τις διοικήσεις πολλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων θα σημάνει η ενεργητική διαχείριση του δανεισμού τους από τις τράπεζες, με την αναδιάταξη του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας να φέρνει και αλλαγές σε επίπεδο προσώπων. Πρόκειται για αλλαγές που δεν θα έρθουν “αναίμακτα”, αφού, προωθούνται διά της νομοθετικής οδού ούτως ώστε να θέσουν τέρμα στην κωλυσιεργία επιχειρηματιών να υλοποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης για τις επιχειρήσεις που διοικούν.
    – Το Υπουργείο Οικονομικών, υπενθυμίζει στους φορολογούμενους, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το έτος 2015, είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου (αν το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό) είναι η 29η Ιουλίου 2016.
    -Oι ηγέτες που προωθούν τις ουτοπικές «ψευδαισθήσεις» μιας ενωμένης Ευρώπης έχουν χάσει την επαφή τους με τους πολίτες των χωρών τους και διατρέχουν τον κίνδυνο να δεχθούν πλήγμα από τους ευρωσκεπτικιστές λαϊκιστές που είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν σε διάσπαση την Ε.Ε., δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
    Γαβρίλης Ιωάννης, Πρόεδρος, Attica Bank
    Γαβρίλης Ιωάννης, Πρόεδρος, Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ