• First Top Stories

    Προς την προεδρία της γερμανικής Βουλής οδεύει ο Σόιμπλε

    • NewsRoom
    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

    Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε


    Reuters και Bild συμφωνούν στις πληροφορίες που λένε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα γίνει πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, μια θέση που απαιτεί απ’ αυτόν να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού. Έτσι, και μετά την πηγή στο συντηρητικό κόμμα, που έκανε τη δήλωση στο Reuters, για την αλλαγή του πόστου, επιβεβαιώνεται και το ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild.

    Η Bild ανέφερε πως ο Σόιμπλε, ο οποίος είναι ο βουλευτής με τη μεγαλύτερη θητεία στο γερμανικό κοινοβούλιο – είναι μακράν ο αρχαιότερος βουλευτής με 45ετή θητεία στην Μπούντεσταγκ – (κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου)κλήθηκε από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Μπούντεσταγκ και πως ο Σόιμπλε συμφώνησε να το κάνει.

    Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, ένας από τους πιθανούς εταίρους σ’ έναν κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, έχουν δηλώσει πως θέλουν τη θέση του υπουργού Οικονομικών σε οποιαδήποτε κυβέρνηση στηρίξουν.

    Την είδηση ότι ο κος Σόιμπλε αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει ο επικεφαλής της Κ.Ο. του CDU, Φόλκερ Κάουντερ.Το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πως η χρεωκοπημένη Πορτογαλία μετατράπηκε σε χώρα-υπόδειγμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιφυλακτικός ο τόνος της Μέρκελ ενόψει της ομιλίας Μακρόν για την Ευρώπη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκλεισε το deal Siemens-Alstom για την συγχώνευση των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων τους 

     



    ΣΧΟΛΙΑ