• Business

    Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές


    Kαλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    1. Bόμβα Σόϊμπλε. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν οι πιστωτές και η ελληνική πλευρά θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν την πρόοδο της Αθήνας. Έτσι, άγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup της Μ. Πέμπτης. Πάντως, η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές συνεχίζεται σήμερα Τρίτη.
    2. Σε σαφάρι έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένουν να συγκεντρώσει χρήματα για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες. Έτσι, μετά από τα νοσοκομεία και τον ΟΑΕΔ, σειρά έχουν τώρα ο ΕΟΠΥΥ, το Ταμείο Νομικών αλλά και η Βουλή. Η κυβέρνηση ζητά από όλους να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.
    3. Άπιαστο όνειρο μοιάζει η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Ο στόχος των 7 δισ. ευρώ που είχε τεθεί για φέτος δεν θα επιτευχθεί ενώ οι προσδοκίες έχουν επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μετά την οποία οι τράπεζες θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν εκ νέου κεφάλαια.  
    4. Κρίσιμη κρίνεται η σημερινή συνάντηση των δημοσιογράφων με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, για την τελική έκβαση της κατάστασης που έχει οδηγήσει στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο των Μ.Μ.Ε. Η συνάντηση αυτή κρίνεται ιδιαίτερα καθοριστική για την πορεία της απεργίας των δημοσιογράφων.
    5. Με ανακοίνωση του αργά το βράδυ της Μ. Δευτέρας, το Υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης που προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Yπουργού πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, να κηρύξει αρχαιολογική την έκταση στην Αφάντου της Ρόδου. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου,  “η κήρυξη του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου σε καμία περίπτωση δεν στοχεύει στην ακύρωση του επενδυτικού προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ, αντιθέτως βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/vgeni-apo-tin-filaki-o-thomas-liakounakos-tha-forai-to-vrachiolaki/40775



    ΣΧΟΛΙΑ