• Business

    Αυτές είναι οι έξι ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε με τον “πρωϊνό καφέ”.

    Χάρης Θεοχάρης

    Χάρης Θεοχάρης


    Καλημέρα.

    Αυτές είναι οι έξι ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε με τον “πρωϊνό καφέ” σας.

    -Αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ο Χάρης Θεοχάρης, με επιστολή που έστειλε στον Σταύρο Θεοδωράκη. Στην επιστολή ο βουλευτής τονίζει προς τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι «έγιναν όμως λάθη όπως έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων».

    -“Εχει γίνει πολύ δουλειά στην Ελλάδα και πλέον εισερχόμαστε στην τελική ευθεία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στο Twitter. Οσοι επιθυμούν περαιτέρω απαντήσεις καλό θα ήταν να περιμένουν το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

    -Ισχυρότατες πιέσεις σε όλες τις έως τώρα “κόκκινες γραμμές” της αναμένεται να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που άρχισαν και πάλι στην Αθήνα από χθες με τους επικεφαλής των θεσμών. Από σήμερα, Τετάρτη, στις συναντήσεις θα ενσωματωθούν και τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

    -Το νέο της κόμμα, με τίτλο “Πλεύση Ελευθερίας”, παρουσίασε επίσημα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο μαχητικός και αντιδραστικός χαρακτήρας του κόμματος εκφράζεται ήδη από το λογότυπο που απεικονίζει ένα καράβι με έξι πανιά σε σχήμα ‘Δ’ και συμβολίζει τις αρχές που διέπουν το νέο πολιτικό φορέα – Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα… αλλά και Διαγραφή Χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

    -Βήμα-βήμα προχωρά η αξιοποίηση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Astir Palace Βουλιαγμένης καθώς εγκρίθηκε ήδη από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου. Αναμένεται η τελική έγκριση απο το Συμβούλιο της Επικρατείας, γεγονός το οποίο θα “ξεμπλοκάρει”, ίσως, μια από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις των τελευταίων ετών.

    -Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.) και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν σήμερα στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, διεθνές συνέδριο με θέμα “Ανθρώπινες ροές και ο κόσμος μας: μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Ζήτημα;”.



    ΣΧΟΛΙΑ