• Business

    Αυτά είναι τα νέα, πρωτότυπα ακουστικά της Dyson, σε τιμή σχεδόν διπλάσια από τα AirPods Max

    • Bloomberg


    Η Dyson προχωρά στην κυκλοφορία ακουστικών με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, τα οποία παράλληλα θα μπορούν αν φιλτράρουν τον αέρα. Η εταιρεία εισέρχεται σε μία αγορά υψηλού ανταγωνισμού λανσάροντας ένα ακριβό gadget που θυμίζει εξωγήινους.

    Τα ακουστικά κεφαλής Dyson Zone, όπως λέγονται, θα έχουν κόστος 949 δολάρια στις ΗΠΑ, όπου θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

    Πρώτα θα είναι διαθέσιμα στην Κίνα, τον Ιανουάριο, ενώ θα ακολουθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

    Τα ακουστικά διαθέτουν μία αποσπώμενη μπροστινή μπάρα  -που θυμίζει την μάσκα του Hannibal Lecter- η οποία καλύπτει το στόμα και τη μύτη του χρήστη και έχει στόχο την καταπολέμηση των ιών: την πρόληψη της εισπνοής ανεπιθύμητων αιωρούμενων σωματιδίων.

    Ωστόσο, η Dyson έχει πει στο παρελθόν ότι το gadget της, ακόμη και με τις ικανότητές του φιλτραρίσματος, δεν σχεδιάστηκε για προστασία από τον Covid-19.

    Η τιμή είναι αρκετά υψηλή σε μία αγορά στην οποία κυριαρχούν οι Sony Group, Bose Corp. και Apple — δεδομένου ότι στην κορυφή από πλευράς κόστους βρίσκονται προϊόντα όπως τα AirPods Max (549 δολάρια στις ΗΠΑ).

    Αυτό, ωστόσο, δεν αποθαρρύνει την εταιρεία που είναι περισσότερο γνωστή για τις ακριβές ηλεκτρικές σκούπες, τους ανεμιστήρες χωρίς λεπίδες και τα πιστολάκια μαλλιών της.

    Τα Dyson Zone λειτουργούν με συμπιεστές σε κάθε ακουστικό, οι οποίοι αντλούν αέρα μέσω των φίλτρων διπλής στρώσης και προβάλλουν δύο ρεύματα καθαρισμένου αέρα στη μύτη και το στόμα του χρήστη. Τα φίλτρα Dyson, που διαρκούν ένα χρόνο, μπορούν να συλλάβουν σωματίδια μεγέθους μέχρι και 0,1 μικρόν, σύμφωνα με την Dyson.

    Ένα άλλο στρώμα μπορεί επίσης να φιλτράρει μυρωδιές όπως αναθυμιάσεις κατασκευών και λυμάτων ή αέριους ρύπους όπως το διοξείδιο του αζώτου.

    Η Dyson ισχυρίζεται ότι τα 11 μικρόφωνα που διαθέτει το προϊόν θα συμβάλουν στη μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος έως και 38 ντεσιμπέλ. Το σύστημα φιλτραρίσματος και τα ακουστικά μπορούν να λειτουργήσουν μαζί για τέσσερις ώρες με μία φόρτιση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Microsoft: Συμφωνία για την διάθεση του παιχνιδιού Call of Duty στις πλατφόρμες της Nintendo

    Blueground: Το επενδυτικό fund του Αμπού Ντάμπι ADQ επενδύει στην ελληνική startup



    ΣΧΟΛΙΑ