• Κοινωνία

    Tα νέα προϊόντα που θα κυκλοφορήσει η Apple το 2019

    • NewsRoom


    Το 2018 αποτέλεσε από τις κορυφαίες παραγωγικές χρονιές για την Apple καθώς έβγαλε στη κυκλοφορία καινούρια iPhone, iPads, MacBook Airs, και τα Apple Watches, που ανέβασαν τον πήχη των προσδοκιών για την εταιρεία.

    Μπορεί τα καινούρια iPhone να μην είχαν την ανταπόκριση που όλοι ήθελαν, καθώς οι πωλήσεις παρουσίασαν σημαντική πτώση, όμως οι μηχανικοί της Apple δεν σταματούν να ερευνούν και να καινοτομούν καθώς διαμορφώνουν τη σύγχρονη σκηνή της τεχνολογίας.

    Με την είσοδο του 2019 έχουν αυξηθεί και οι φήμες για τα νέα προϊόντα που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά ο τεχνολογικός κολοσσός.

    AirPower

    Η Apple ανακοίνωσε πως σχεδίαζε να κυκλοφορήσει το νέο φορτιστή χωρίς καλώδια ονόματι AirPower το 2018 όταν έβγαινε στη κυκλοφορία το νέο iPhone X, αλλά η χρονιά πέρασε χωρίς να υπάρξει κανένα νέο.

    Από την στιγμή που τα σχέδια για το νέο φορτιστή δεν έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια, υπάρχουν ελπίδες πως φέτος θα δούμε τον ασύρματο φορτιστή που θα μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα iPhone, Apple Watch, και AirPods.

    Θήκη μπαταρίας για το iPhone X

    Η Apple κατασκευάζει τις δικές της θήκες για παλαιότερα iPhone που αυξάνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εις βάρος βέβαια του λεπτού μεγέθους. Δεν έβγαλε ποτέ βέβαια στη κυκλοφορία παρόμοιες θήκες για τις συσκευές της σειράς X, συμπεριλαμβανομένων και των iPhone X και iPhone XS. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η εταιρεία εργάζεται πάνω σε αυτό το προϊόν και αναμένεται να κυκλοφορήσει μια νέα σειρά μέσα στο 2019.

    Νέα iPhones

    Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα νέα iPhone τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως και συνηθίζει, με κάποιες από τις πρώτες αλλαγές που ετοιμάζονται να υπάρξουν να έχουν ήδη διαρρεύσει. Σύμφωνα με τον Μινγκ-Τσι Κούο, κορυφαίο αναλυτή για τα θέματα της Apple, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα τρία νέα μοντέλα που θα έχουν τις ίδιες διαστάσεις οθόνης και συσκευής με τα μοντέλα του 2018.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα νέα μοντέλα αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένους επεξεργαστές, και κάποια από αυτά θα έχουν μέχρι και τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος και νέο αισθητήρα που θα επιτρέπει την λήψη ακόμα καλύτερων φωτογραφιών.

    Τα νέα Apple Watches

    Είναι από τα προϊόντα που αναμένεται να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς έχει αναπτυχθεί ολόκληρη παραφιλολογία σχετικά με το μέλλον τους, αν και ούτε αυτό το πρότζεκτ σημείωσε τα νούμερα που ήλπιζαν στην Apple. Μέχρι στιγμές οι φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με τα νέα μοντέλα είναι ελάχιστες, αλλά λογικά θα τα περιμένουμε και αυτά μαζί με τα νέα μοντέλα iPhone τον Σεπτέμβριο.

    Mac Pro

    Από το 2016 η Apple είχε ανακοινώσει πως θα δημιουργήσει έναν επιτραπέζιο υπολογιστή  για προγραμματιστές, κινηματογραφιστές και όσους επαγγελματίες χρειάζονταν περισσότερη υπολογιστική δύναμη.

    Έχουν περάσει τρία χρόνια πλέον από τότε και όπως όλα δείχνουν, ίσως φέτος να είναι η χρονιά που θα έχουμε το νέο Mac Pro. Ο νέος υπολογιστής  αναμένεται να μπορεί να επιδέχεται και μερικές αναβαθμίσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν οι καταναλωτές, αλλά  δεν υπάρχουν διαθέσιμες πολλές πληροφορίες.

    Ένα είναι όμως σίγουρο, και αυτό είναι πως θα είναι ένα πολύ ισχυρό αλλά και ακριβό μηχάνημα.

    Συνδεόμενη οθόνη για τα Macs

    Μαζί με τα νέα Mac Pro η Apple δήλωσε πως θα κυκλοφορήσει και μια νέα οθόνη για το συγκεκριμένου τύπου υπολογιστή. Μέχρι πρότινως η Apple πουλούσε μια οθόνη με την ονομασία Thunderbolt Display αλλά σταμάτησε την κυκλοφορία το 2016. Οι ειδικοί περιμένουν η νέα οθόνη της Apple με καλύτερη ανάλυση να κυκλοφορήσει πιθανότατα τον Ιούλιο που η Apple φιλοξενεί το ετήσιο συνέδριό της.

    MacBook και iMac

    Οι φαν των υπολογιστών της Apple έχουν λόγους να πανηγυρίζουν, καθώς αναμένεται η εταιρεία να αναβαθμίσει τα MacBook και iMac με τους τελευταίους επεξεργαστές της Intel. Όσον αφορά τις φήμες πως τα Mac θα έχουν το ίδιο λειτουργικό σύστημα με των iPhone, με το macOS να δίνει τη θέση του στο iOS, αυτό δείχνει πως δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον όχι εντός του 2019.

    iPad Mini

    Τον Οκτώβριο υπήρξε έντονη φημολογία πως η Apple θα έβγαζε στη κυκλοφορία το νέο iPad με μικρότερη οθόνη που θα αποτελούσε και την αναγέννηση του iPad Mini που εξελίχθηκε τελευταία φορά το 2015. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τελικά το 2019 και θα είναι ένα χαμηλού κόστους iPad με οθόνη 8 ιντσών.

    Νέα μεγάλα ακουστικά

    Το πιο αναμενόμενο προϊόν που μπορεί να κυκλοφορήσει η Apple το 2019 είναι τα νέα ακουστικά υψηλής τεχνολογίας που θα κερδίσουν την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού, όπως υπογραμμίζει το Bloomberg και ο Μινγκ-Τσι Κουό.

    Τα AirPods έχουν λάβει μέχρι στιγμής εξαιρετικές κριτικές και τα νέα ακουστικά αναμένεται να έχουν την ίδια υψηλή ποιότητα ήχου, με την προστασία από εξωτερικούς θορύβους ενώ θα συνδέεται άμεσα με το iPhone.

    Τα νέα AirPods

    Η Apple ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει το νέο ζευγάρι AirPods με φόρτιση χωρίς καλώδια, αλλά αναμένεται να βγουν νέα μοντέλα με επιπλέον χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο στάδιο της σχεδίασης.

    Όπως κυκλοφορεί στην αγορά, μπορεί η Apple να ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και μια νέα σειρά μεγάλων ακουστικών, αλλά τα νέα AirPods πιθανότατα θα αποτελούν το «βαρύ» χαρτί και αναμένεται να δουν και την τιμή τους να αυξάνεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Apple: Απέλυσε 200 εργαζόμενους από το project Titan

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Apple αποκάλυψε κατά λάθος ένα χαρακτηριστικό του νέου iPhone



    ΣΧΟΛΙΑ