• Business

    Aegean: Ξεκινά η 9η περίοδος εκτοκισμού του ΚΟΔ με 18,30 ευρώ ανά ομολογία

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης

    Ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης


    Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. (εφεξής «η Εταιρεία») ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τους όρους του από 12.03.2019 Κοινού Ομολογιακού Δανείου έκδοσης της Εταιρείας (εφεξής «το ΚΟΔ»), η ημερομηνία προσδιορισμού (Record Date) των δικαιούχων τόκου του ΚΟΔ για την 9 η Περίοδο Εκτοκισμού είναι η Δευτέρα 11η Σεπτεμβρίου 2023.

    Από την Παρασκευή 8η Σεπτεμβρίου 2023 (Ex-coupon date) οι ομολογίες της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του 9 ου τοκομεριδίου.

    Το μικτό ποσό των οφειλόμενων τόκων για την 9 η Περίοδο Εκτοκισμού ανέρχεται στο ποσό των 3.660.000,00 ευρώ, ήτοι ποσό 18,30 ευρώ ανά ομολογία, το οποίο έχει υπολογισθεί με επιτόκιο 3,60% ετησίως (προ φόρων), με βάση έτος 360 ημερών και του πραγματικού αριθμού ημερών (ACT/360) και αντιστοιχεί σε 200.000 ομολογίες που τελούν σήμερα υπό διαπραγμάτευση στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Η καταβολή των οφειλόμενων τόκων προς τους δικαιούχους των ομολογιών (εφεξής οι «Ομολογιούχοι») θα πραγματοποιηθεί μέσω της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε.» (ATHEXCSD) την Τρίτη 12η Σεπτεμβρίου 2023.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΕΠΕΕ: Άνοδο λιανικών πωλήσεων και μείωση εξαγωγών στο α’ εξάμηνο

    Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ): Ξεκάθαρη πρόοδος στην υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων – Άλμα 4,9% για τη μετοχή

    Celestyal Journey: Ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ