• Business

    Aegean: Πληρότητες πάνω από 75% για το Πάσχα- Όσλο, Πράγα, Ισπανία πρώτες σε προτιμήσεις

    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines

    Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean Airlines και της Autohellas


    Με μεγάλες πληρότητες κινείται η ζήτηση για τα δρομολόγια της Aegean για τις ημέρες του Πάσχα. Μάλιστα οι τελευταίες θέσεις εξαντλούνται προοδευτικά όσο πλησιάζουμε στις μέρες της μεγάλης εξόδου (Μ. Τετάρτη ως Μ. Παρασκευή) αναμένονται πληρότητες άνω των 90% από/προς Αθήνα & άνω των 95% από/προς Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Aegean, για την περίοδο που περιλαμβάνει το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα στα δρομολόγια που επιχειρούν με βάση την Αθήνα έχουν αυτή τη στιγμή πληρότητα που ξεκινάει από το 76% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και πάνω από το 80%. Τα ίδια περίπου ποσοστά ισχύουν και για τη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάζεται ελαφρώς χαμηλότερη πληρότητα.

    Ήδη βρισκόμαστε στις ημέρες του Καθολικού Πάσχα  και  η κίνηση προς τις βάσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης εστιάζεται από 5/4 έως 7/4, ενώ από τις βάσεις αυτές προς τους προορισμούς του εξωτερικού από 9/4 έως 11/4.

    Κατά τις ημέρες του Ορθόδοξου Πάσχα, η κίνηση από τις βάσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης εστιάζεται από 12/4 έως 14/4, ενώ από και προς τις βάσεις αυτές από τους προορισμούς του εξωτερικού στις ημερομηνίες από 16/4 έως 19/4.

    Οι top χώρες για τις πτήσεις προς Αθήνα είναι οι ακόλουθες για το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα: στην 1η θέση βρίσκεται η Β. Ευρώπη με Στοκχόλμη και Ελσίνκι, στη 2η η κεντρική Ευρώπη με Βιέννη, Ζυρίχη και Γενεύη, στη 3η η Γερμανία (Ντίσελντορφ, Αμβούργο), στη 4η η Αγγλία (Λονδίνο, Μάντσεστερ), στην 5η θέση ακολουθεί η Κύπρος (Λάρνακα) και τέλος στην 6η βρίσκεται το Μιλάνο.

    Από Αθήνα οι top προορισμοί αντίστοιχα είναι οι εξής με τη σειρά που εμφανίζονται: Όσλο, Πράγα, Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη), Αμβούργο, Μαρρακές και Βουδαπέστη.

    Μετά το Πάσχα πληρότητες 85%

    Αμέσως μετά το Ορθόδοξο Πάσχα από τις βάσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης μεταξύ 17/4 και 18/4 η πληρότητα φτάνει το 85% για τα δρομολόγια από Αθήνα και το 95% από Θεσσαλονίκη.

    Επίσης κάποιοι φαίνεται να επεκτείνουν τις διακοπές τους ως το τέλος της εβδομάδας του Πάσχα διαμορφώνοντας για τις 22/4 έως 23/4 την πληρότητα πάνω από 80% για τις βάσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

    Οι top χώρες από Αθήνα είναι οι ακόλουθες: στην 1η θέση βρίσκεται η κεντρική Ευρώπη με Λουξεμβούργο, Βρυξέλλες, Ζυρίχη και Γενεύη, στη 2η θέση ακολουθεί το Άμστερνταμ με τη Γερμανία (Μονάχο, Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ), στη 3η θέση η Αγγλία (Λονδίνο), στη 4η το Μιλάνο, στην 5η η Λάρνακα και στην 6η η Σόφια.

    Και αντίστοιχα προς Αθήνα είναι: Κάιρο, Ισπανία (Μαδρίτη, Βαρκελώνη), Άμστερνταμ, Μασσαλία, Λισαβώνα, Ζυρίχη

    • Ακολουθούν αντίστοιχα τα στοιχεία για τη βάση της Θεσσαλονίκης:

     Δρομολόγια εσωτερικού

    Όσον αφορά τα δρομολόγια της Aegean για το εσωτερικό της χώρας, ήδη οι κρατήσεις είναι πάνω από το 70% σε επίπεδα πληρότητας από τη βάση της Αθήνας και πάνω από το 85% σε επίπεδα πληρότητας  από της Θεσσαλονίκης, με τις θέσεις σταδιακά να εξαντλούνται.

    Οι top προορισμοί από Αθήνα με την ίδια υψηλή πληρότητα είναι οι ακόλουθοι: Μυτιλήνη, Χίος, Πάρος, Λήμνος, Σαντορίνη, Κάρπαθος

    Οι top προορισμοί από Θεσσαλονίκη είναι: Μύκονος, Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη

    Σε σχέση με την επιβατική συμπεριφορά, η έξοδος ξεκινάει από την Τετάρτη 12/4 και συνεχίζεται με ίδιο ρυθμό έως και την Παρασκευή και οι επιστροφές εστιάζουν κυρίως στις ημέρες Δευτέρα 17/4 και Τρίτη 18/4, ωστόσο και οι Έλληνες που επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα για τις Πασχαλινές τους διακοπές φαίνεται ότι παρατείνουν τη διαμονή τους με αρκετούς να γυρνούν στις 22-23/4.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ