• Business

    Aegean: Κοινοπραξία με την καναδική CAE για το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης πληρωμάτων

    Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, o κ. Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation της CAE και o κ. Eυτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN

    Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, o κ. Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation της CAE και o κ. Eυτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της AEGEAN


    Τη συμμαχία της Aegean με την καναδική CAE ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δυόμισι μήνες μετά τη γνωστοποίηση της επένδυσης για το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα αερομεταφορών στην Ελλάδα.

    Τα στελέχη της Aegean υποδέχτηκαν τη διοίκηση της CAE, η οποία μετρά 75 χρόνια στην εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων, 200 σημεία παρουσίας σε 40 χώρες και 13.000 εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργείται μια νέα εταιρεία σε κοινοπραξία με τον καναδικό όμιλο, η Aegean CAE, με στόχο να ξεκινήσει η λειτουργία του εκπαιδευτικού κέντρου το φθινόπωρο.

    Θυμίζουμε πως η εταιρεία ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο τη δημιουργία του πρώτου πράσινου hangar της Ευρώπης στη μέχρι πρότινος αδρανή Τεχνική Βάση της παλαιάς Ολυμπιακής Αεροπορία, μια επένδυση 140 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης 5 έως 7 χρόνια.

    Η κίνηση αυτή βάζει τα θεμέλια του σύγχρονου κέντρου προσομοιωτών πτήσεων και σύμφωνα με τον κύριο Γερογιάννη θα αποτελέσει ένα κέντρο αριστείας στον κλάδο της εκπαίδευσης στις αερομεταφορές, «έναν κλάδο με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια». Στην πλήρη ανάπτυξη του θα λειτουργούν 7 προσομοιωτές πτήσης, η κατασκευή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει στην τεχνική βάση της αεροπορικής, μια επένδυση 36 εκατομμυρίων, μέρος τους συνολικού έργου για το οικοσύστημα.

    Σε μια τυπική χρόνια σπαταλώνται 5.000 ημέρες των πληρωμάτων σε μετακινήσεις σε κέντρα εκπαίδευσης του εξωτερικού, ενώ η Aegean, στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών, θα παρέχει τη δυνατότητα να εντάξει στην αρχική εκπαίδευση των μελλοντικών πιλότων τη χρήση προσομοιωτών. Σημειωτέον ότι το πρόγραμμα υποτροφιών επανεκκίνησε το 2022 με περισσότερες από 120 υποτροφίες.

    Το hangar θα αποτελέσει σημαντική πηγή ανάπτυξης στον τομέα των αερομεταφορών στην Ελλάδα, καθώς η δυναμικότητα του κέντρου επιδιώκει στην εξυπηρέτηση τρίτων εταιρειών. Στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα εκκολαπτήριο στελεχών για τον κλάδο, επανέλαβε ο CEO της εισηγμένης.

    Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN και ο κ. Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation της CAE
    Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN και ο κ. Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation της CAE

    Από την πλευρά του ο Ευτύχης Βασιλάκης εξέφρασε τη σιγουριά ότι οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν εξαιρετικά.

    «Είναι φανερό ότι οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες αξίες κι αυτό είναι το κλειδί μιας επιτυχημένης συνεργασίας», σχολίασε κατά τον χαιρετισμό του ο Ελληνοκαναδός Nick Leontidis, Group President, Civil Aviation Training Solution της CAE.

    Όπως τόνισε μιλώντας για την κοινοπραξία, στόχος του εκπαιδευτικού κέντρου είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε γνώσεις και ικανότητες ώστε να νιώθουν ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε συνθήκη.

    «Μοιραζόμαστε επίσης την αξία της καινοτομίας, όχι μόνο για τους επιβάτες, αλλά και για τον κλάδο των αερομεταφορών», κατέληξε προσθέτοντας ότι η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη εκπαίδευσης πιλότων, όπως πρόκειται να διαπιστώσει κατά την επόμενη επίσκεψη του στην Ελλάδα τους προσεχείς μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Aegean: Επενδύσεις, ρευστότητα και αυξημένη ζήτηση ωθούν τα μεγέθη του 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ