• Business

    Adnan Polat: Ο βασιλιάς των ΑΠΕ στην Τουρκία θα επενδύσει στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα

    Adnan Polat, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Polat Holding

    Adnan Polat, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Polat Holding


    Σχέδια επενδύσεων στην ελληνική αγορά  παραγωγής πράσινης ενέργειας έχει η Polat Holding, ο τουρκικός όμιλος του επιχειρηματία Adnan Polat.

    Η Polat Holding δραστηριοποιείται στα ακίνητα, το εμπόριο και την ενέργεια, έχοντας ολοκληρώσει επενδύσεις στις ΑΠΕ στην Τουρκία της τάξης του 1 δισ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, η Polat Enerji διατηρεί την ηγετική  θέση στον τομέα της αιολικής ενέργειας στην Τουρκία και διαθέτει 708 MW αιολικών πάρκων στην Τουρκία, ενώ σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις στον κλάδο.

    Όπως είπε ο Τούρκος επιχειρηματίας, στο πλαίσιο το πρώτου ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, σχεδιάζει επενδύσεις στην Ελλάδα σε έργα ΑΠΕ.

    Ο όμιλος Polat Holding διατηρεί γραφεία στην Αθήνα.

    Η Polat Holding εστιάζει στην ανάπτυξη και τη διαχείριση ακινήτων ως έναν από τους κύριους επενδυτικούς της τομείς.

    Στην Τουρκία, οι Polat Gayrimenkul και Piyalepaşa Gayrimenkul εκτελούν έργα σε κεντρικές και πολύτιμες τοποθεσίες στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Polat Yönetim και Piyalepaşa Yönetim επεκτείνουν το δίκτυο υπηρεσιών τους.

    Επιπλέον, η Polat Holding συνεχίζει τις επενδύσεις της σε ακίνητα στην Ουγγαρία μέσω των εταιρειών APD Real Estate και PD Real Estate.

    Στον ενεργειακό τομέα, η Polat Enerji διατηρεί την ηγετική  θέση στον τομέα της αιολικής ενέργειας στην Τουρκία.

    Η Polat Holding, έχοντας επίγνωση της επένδυσης σε εγχώριες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον στον τομέα της ενέργειας και των φυσικών πόρων, συνεχίζει τις επενδύσεις της σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και διασυνδέσεις τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

    Στη Holding ανήκει το HEPA Turkey, το επίσημο γραφείο υπεύθυνο για την Τουρκία και την Ελλάδα που λειτουργεί ως γέφυρα για την ανάπτυξη αμοιβαίων εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών. Η HEPA Τουρκίας λειτουργεί με συνολικά 6 γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη, την Προύσα, την Αθήνα και τη Βουδαπέστη.

    Η Holding συνεχίζει τις δραστηριότητές της στην Ουγγαρία, την Ολλανδία και την Ελλάδα κυρίως μέσω των εταιρειών Polat Foreign Trade και ALX Hungary.

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανοδικές αναθεωρήσεις τιμής-στόχου για τη μετοχή €22,20 από Πειραιώς και €20,2 από Euroxx

    Αγροτικό ρεύμα: Αυτά είναι τα 5 μέτρα μείωσης κόστους

    Total: Πουλά το 50% σε χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ που περιλαμβάνει και την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ