ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Αθήνα η σύνοδος της ένωσης GO15 με τους μεγαλύτερους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς παγκοσμίως
Oι δύο τελευταίοι πυλώνες που απομένουν να τοποθετηθούν συναντούν την αντίδραση της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα.
Αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής με την οποία διεκόπησαν οι εργασίες εγκατάστασης των πυλώνων της γραμμής Μεγαλόπολης – Πάτρας πρόκειται να υποβάλει ο ΑΔΜΗΕ σήμερα στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, κρίσιμου για την ευστάθεια του Συστήματος και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98%. Όμως οι δύο τελευταίοι πυλώνες που απομένουν να τοποθετηθούν συναντούν την αντίδραση της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα.
Στις 27 Νοεμβρίου οι μοναχές της Ιεράς Μονής κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία οι εργασίες ανεστάλησαν μέχρι σήμερα οπότε επρόκειτο να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα. Όμως η συζήτηση δεν θα γίνει λόγω της πανδημίας και η προσωρινή διαταγή αναστολής εργασιών επεκτείνεται αυτόματα. Με την αίτησή του ο ΑΔΜΗΕ θα ζητήσει να συνεχιστούν οι εργασίες έως ότου γίνει η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.
Η ολοκλήρωση του Δυτικού Διαδρόμου της Πελοποννήσου θα επιτρέψει την αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς της Περιφέρειας στα 400 κιλοβόλτ (σήμερα σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα λειτουργεί στα 150 κιλοβόλτ) και κατ επέκταση στη βελτίωση της ευστάθειας. Επίσης θα επιτρέψει να απορροφηθεί περαιτέρω ισχύς από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα αρθεί ο κορεσμός του δικτύου στην Πελοπόννησο η οποία έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Διαβάστε επίσης:
Πώς πέντε ακτιβίστριες καλόγριες μπλοκάρουν τον ΑΔΜΗΕ και το ηλεκτρικό σύστημα της Πελοποννήσου
Μπλοκάρει ξανά η ενεργειακή αναβάθμιση της Πελοποννήσου του ΑΔΜΗΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Καψόνι» της ΑΑΔΕ σε ανυπότακτους και λιποτάκτες – Πρόστιμο έως 6.000 ευρώ σε όσους αποφύγουν την στρατιωτική θητεία
- SirecEnergy: Επενδυτικό κρεσέντο άνω των 10 εκατ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσω του ZAP Taxi Club
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.