• Business

    Adidas: Πωλεί την Reebok στην Authentic Brands Group – Στα 2,1 δισ. ευρώ το deal

    • NewsRoom


    Στην πώληση της Reebok στην Authentic Brands Group προχωρά η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, η οποία επιθυμεί να επικεντρωθεί στο βασικό της εμπορικό σήμα.

    Το deal φτάνει στα 2,1 δισ. ευρώ, ενώ η Reebok θα διατηρήσει την έδρα της στη Βοστώνη και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική, στην Λατινική Αμερική, στην Ασία, στην Ευρώπη και στη Ρωσία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Authentic Brands Group.

    Μάλιστα κατά το μεταβατικό στάδιο θα υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Authentic Brands Group και της Adidas.

    Η Reebok ιδρύθηκε το 1958 ως θυγατρική εταιρεία της βρετανικής J.W. Foster and Sons. Το 1979 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στις ΗΠΑ, καθώς έπεσε στην αντίληψη του επιχειρηματία Paul Fireman κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης στο Σικάγο. Ο Fireman απέκτησε τα δικαιώματα για πωλήσεις στις ΗΠΑ και στη εξαγόρασε την ίδια την μητρική εταιρεία το 1984, μεταφέροντας την έδρα της στις ΗΠΑ. Η Reebok απέκτησε μεγάλη ζήτηση μέσα από την παρουσία των προϊόντων της στο NBA.

    To 2006 η Adidas εξαγόρασε τη Reebok έναντι 3,8 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Nike. Ωστόσο οι επιδόσεις του brand δεν ήταν οι αναμενόμενες με το πέρασμα του καιρού.



    ΣΧΟΛΙΑ