• Business

    Αδ. Γεωργιάδης: Στο 1520 για τις περιπτώσεις αισχροκέρδειας – Έρχονται πρόστιμα

    Γεωργιάδης προς εκπροσώπους σούπερ μάρκετ: Όλοι πρέπει να δράσουμε υπέρ του καταναλωτή

    Άδωνις Γεωργιάδης


    «Όπου εντοπίζουν οι καταναλωτές αισχροκέρδεια να κάνουν καταγγελίες στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στην τηλεφωνική γραμμή 1520 και θα γίνεται άμεσα έλεγχος».

    Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ενώ προανήγγειλε την επιβολή εντός της ημέρας των πρώτων προστίμων σε εταιρείες που κερδοσκοπούν και για μια από αυτές τις περιπτώσεις επιχειρήσεων, όπως ανέφερε, έχει ενημερωθεί ήδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Για την επάρκεια στην αγορά, κυρίως στα αντισηπτικά, είπε πως κάθε μέρα γίνεται τροφοδοσία στην αγορά αλλά δεν επαρκούν γι αυτό και ισχύει το μέτρο των δύο συσκευασιών ανά πελάτη, ωστόσο, μέσα στις επόμενες ημέρες εταιρεία καλλυντικών θα προσθέσει στην ημερήσια παραγωγή της χώρας επιπλέον 250.000 τεμάχια αντισηπτικών για την αυξημένη κάλυψη των αναγκών οι οποίες είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από την ενημέρωση που έχει οι ημερήσιες παραλαβές των σούπερ μάρκετ σε αντισηπτικά και μαντιλάκια με αντισηπτικό αγγίζει τα 500.000 τεμάχια αλλά εξαντλούνται γρήγορα.

    Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για τις επιχειρήσεις ο υπουργός προανήγγειλε την είσοδο και άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων στα μέτρα προστασίας που έχουν εξαγγελθεί, όπως είναι οι δικηγόροι και τα ζαχαροπλαστεία «όχι τα ζαχαροπλαστεία – φούρνοι» όπως σημείωσε.

    «Ο χρονικός ορίζοντας της κρίσης είναι απροσδιόριστος», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι κρίσιμο όσοι κλάδοι μπορούν να μείνουν ανοικτοί να παραμείνουν, γιατί όσο πιο μεγάλη είναι η οικονομική ζημία τόσο πιο δύσκολο θα είναι μετά».

    Επίσης, σχετικά με τις οχλήσεις από δικηγορικές και εισπρακτικές εταιρείες, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες και θα υπάρξει μία όχληση υποχρεωτικά διότι χρειάζεται η συναίνεση του δανειολήπτη για την αναστολή πληρωμής, αλλά όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, η αναστολή δεν αφορά όλες τις κατηγορίες πχ δημόσιους υπαλλήλους , αλλά αυτούς που έχουν πληγεί οι δραστηριότητες τους από της επιπτώσεις της πανδημίας κι έκανε έκκληση σε όσους μπορούν, να συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. «Δεν γίνεται να καταστρέψουμε όσα με τόσο κόπο κατακτήσαμε την προηγούμενη 10ετία. Πρέπει να διατηρηθεί η κουλτούρα πληρωμών», είπε. Και συμπλήρωσε: «με αγωνία σας το λέω, ότι όσοι έχουν να πληρώσουν πρέπει να πληρώσουν γιατί αν τα έσοδα πάνε στο μηδέν δεν θα το αντέξουμε».

    Για το ενδεχόμενο να κλείσουν οι λαϊκές αγορές είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο συμπλήρωσε ότι όλα εξαρτώνται από την υγειονομική κατάσταση.

    Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνουν άλλα κράτη είπε πως στο Βέλγιο πέρασε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας τα αντισηπτικά, οι μάσκες και τα γάντια, θα πωλούνται όχι στα σούπερ μάρκετ αλλά από τα φαρμακεία και μόνο σε όσους θα έχουν συνταγή από τον γιατρό κι αυτό το είπε για να καταδείξει ότι η αγορά μας λειτουργεί σε καλό επίπεδο σε σύγκριση με άλλα κράτη που επίσης δοκιμάζονται από τον κορονοϊό.



    ΣΧΟΛΙΑ