ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος του 2019 είναι εφικτό να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό για τη μεγάλη επένδυση, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως η εντολή του πρωθυπουργού είναι να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για να αρθούν τα εμπόδια και πως το σύνολο της κυβέρνησης είναι ταγμένο υπέρ της επένδυσης.
Έχουν γίνει σε λίγες ημέρες όσα δεν έχουν γίνει σε δύο χρόνια, αυτό λένε όσοι εμπλέκονται με την επένδυση, δήλωσε ο υπουργός, μην παραλείποντας να αποδώσει τα εύσημα στην πρώην αρμόδια υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, εν αντιθέσει με την πρώην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, που χαρακτήρισε «νεότερα μνημεία του ελληνικού κράτους» τα παλιά αεροπλάνα της Ολυμπιακής και τα οποία μάλιστα δεν πρέπει να μετακινηθούν από εκεί, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον νόμο και να αλλάξουμε την συμφωνία και τους όρους της υπέρ ή κατά της εταιρίας, θα εφαρμόσουμε τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα, πρόσθεσε ο υπουργός. Έχουμε σκοπό να την εφαρμόσουμε και όχι να υποκρινόμαστε ότι την εφαρμόζουμε, το έργο θα γίνει με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, τόνισε.
Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι όλες οι πόρτες του κράτους ανοίγουν γιατί ο πρωθυπουργός μας έχει δώσει το περιθώριο να κινηθούμε ανοιχτά κι έτσι κάτι που λόγω ελληνικής γραφειοκρατίας παίρνει έναν χρόνο να γίνει, γίνεται τώρα σε μία ημέρα, διευκρίνισε ο κύριος Γεωργιάδης.
Μάλιστα ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η διαδικασία είναι δαιδαλώδης, καθώς αν και γίνονται συσκέψεις καθημερινά επί του θέματος, όπως είπε, «χθες βρήκαμε καινούρια συναρμοδιότητα, μετά από 15 συσκέψεις»!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυβερνητικές πηγές: Ισχυρή ανάπτυξη 2,1% το 2025, με άλμα 9% στις επενδύσεις και σημαντική αύξηση των μισθών
- Imperial Petroleum (Χάρης Βαφειάς): Έσοδα 161 εκατ. δολάρια, κέρδη 53 εκατ. δολάρια, ρευστότητα 179.1 εκατ. δολάρια και μηδενικό χρέος
- Κατάρ: Προς ενοικίαση πλοία LNG καθώς ο κορυφαίος εξαγωγέας παραμένει εκτός λειτουργίας
- Μπλε Κέδρος: Απέκτησε ακίνητο στα Άνω Πατήσια έναντι 510.000 ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.