• Business

    Αδ. Γεωργιάδης: Μπουλντόζες στο Ελληνικό μέχρι τέλος 2019 

    • NewsRoom
    Αδ. Γεωργιάδης: Αισιόδοξος για την Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος του 2019 είναι εφικτό να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό για τη μεγάλη επένδυση, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

    Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως η εντολή του πρωθυπουργού είναι να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για να αρθούν τα εμπόδια και πως το σύνολο της κυβέρνησης είναι ταγμένο υπέρ της επένδυσης.

    Έχουν γίνει σε λίγες ημέρες όσα δεν έχουν γίνει σε δύο χρόνια, αυτό λένε όσοι εμπλέκονται με την επένδυση, δήλωσε ο υπουργός, μην παραλείποντας να αποδώσει τα εύσημα στην πρώην αρμόδια υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, εν αντιθέσει με την πρώην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, που χαρακτήρισε «νεότερα μνημεία του ελληνικού κράτους» τα παλιά αεροπλάνα της Ολυμπιακής και τα οποία μάλιστα δεν πρέπει να μετακινηθούν από εκεί, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον νόμο και να αλλάξουμε την συμφωνία και τους όρους της υπέρ ή κατά της εταιρίας, θα εφαρμόσουμε τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα, πρόσθεσε ο υπουργός. Έχουμε σκοπό να την εφαρμόσουμε και όχι να υποκρινόμαστε ότι την εφαρμόζουμε, το έργο θα γίνει με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί, τόνισε.

    Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι όλες οι πόρτες του κράτους ανοίγουν γιατί ο πρωθυπουργός μας έχει δώσει το περιθώριο να κινηθούμε ανοιχτά κι έτσι κάτι που λόγω ελληνικής γραφειοκρατίας παίρνει έναν χρόνο να γίνει, γίνεται τώρα σε μία ημέρα, διευκρίνισε ο κύριος Γεωργιάδης.

    Μάλιστα ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η διαδικασία είναι δαιδαλώδης, καθώς αν και γίνονται συσκέψεις καθημερινά επί του θέματος, όπως είπε, «χθες βρήκαμε καινούρια συναρμοδιότητα, μετά από 15 συσκέψεις»!

     



    ΣΧΟΛΙΑ