• Business

    Accenture: Επένδυση 3 δισ. δολαρίων στην τεχνητή νοημοσύνη

    • NewsRoom
    Julie Sweet, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accenture

    Julie Sweet, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accenture


    Περί τα τρία δισ. δολάρια σχεδιάζει να επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη η Accenture, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

    Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία, η οποία συμβουλεύει και εξυπηρετεί πελάτες σε projects που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, ανέφερε ότι 80.000 άτομα θα εργαστούν σε αυτόν τον τομέα, καθώς θα προσλαμβάνει, θα αγοράζει άλλες εταιρείες και θα εκπαιδεύει περισσότερους υπαλλήλους.

    Παρόλο που δεν είπε πότε θα επιτευχθεί αυτός ο αριθμός, τόνισε ότι η επένδυση έχει στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες σε 19 κλάδους.

    Η κίνηση της εταιρείας επισημαίνει την ανάγκη των εταιρειών να βελτιώσουν τις προσφορές τους με την AI, την ώρα που ο πλανήτης βιώνει μία έξαρση προς τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

    Χθες Δευτέρα, η Salesforce διπλασίασε το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων της για νεοφυείς επιχειρήσεις γεννητικής ΤΝ σε 500 εκατομμύρια δολάρια και παρουσίασε μια υπηρεσία AI Cloud που ελπίζει να προσελκύσει επιχειρήσεις, προσφέροντας τα προϊόντα της που βασίζονται στην ΤΝ κάτω από μία οικογένεια.

    Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση της Accenture στην AI έρχεται μετά από τις απολύσεις του Μαρτίου, όταν πήρε την απόφαση να καταργήσει περίπου 19.000 θέσεις εργασίας, λόγω αναταραχής του οικονομικού συστήματος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Γιώργος Προκοπίου (Dynacom): Ναυπηγεί 14 πλοία συνολικής αξίας 1,1 δισ. δολαρίων

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Άλμα έως 30% στη μετοχή μετά τα δημοσιεύματα για εξαγορά από το Κατάρ

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ