• Business

    A. Tσιριγάκης: Ολοκληρώθηκε το big deal της Stellar Acquisition III

    Άκης Τσιριγάκης


    Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας συγχώνευσης της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας Stellar Acquisition III, συμφερόντων των Άκη Τσιριγάκη και Γιώργου Συλλάνταβου, με την ψηφιακή εταιρεία Phunware κλείνει το 2018.

    Η  Stellar Acquisition III είναι μία εταιρεία ειδικού σκοπού (Special Purpose Acquisition Companies-SPAC), που ιδρύθηκε το 2016 και άντλησε από τη χρηματιστηριακή αγορά 66,8 εκατ. δολάρια με στόχο να τα επενδύσει είτε αγοράζοντας πλοία είτε μέσω της συγχώνευσης της με κάποια άλλη εταιρεία.

    Ωστόσο, παρά το ναυτιλιακό υπόβαθρο του ιδρυτή της, το φάσμα των κλάδων για την επίτευξη ενός deal ήταν ευρύ.

    Το ενημερωτικό δελτίο της Stellar κατά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο ανέφερε ότι οι συμφωνίες της εισηγμένης δεν θα περιορίζονταν σε συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο ή γεωγραφική περιοχή, αλλά θα εστίαζε σε ενδεχόμενη συγχώνευση με διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνταν σε χερσαία και θαλάσσια μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου, logistics, αποθήκευση ενέργειας κ.α.

    Τα δύο στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς, Άκης Τσιριγάκης και Γιώργος Συλλάνταβος έχουν εμπειρία στις εταιρίες ειδικού σκοπού, καθώς έχουν και στο παρελθόν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις. Συγκεκριμένα, είχαν ιδρύσει την Star Maritime, η οποία στη συνέχεια συγχωνεύτηκε και μετεξελίχθηκε στη Star Bulk Carriers, καθώς και την Nautilus Marine Acquisition, η οποία στη συνέχεια πούλησε τα πλοία της στη DryShips.

    Η αρχική συμφωνία με την Phunware, η οποία δραστηριοποιείται στα λογισμικά cloud και στην τεχνολογία blockchain, είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές αρχές ολοκληρώθηκε τώρα.

    Διευθύνων Σύμβουλος της νέας εταιρείας είναι ο Alan Knitowski και CFO ο Matt Aune, ενώ COO ορίστηκε ο Randall Crowder. Στα μέλη του ΔΣ περιλαμβάνονται οι Alan Knitowski, Άκης Τσιριγάκης, Γιώργος Συλλάνταβος, Randall Crowder, Lori Tauber Marcus, Kathy Mayor και Keith Cowan. Τα κεντρικά γραφεία της Phunware βρίσκονται στο Τέξας.

    Ο Άκης Τσιριγάκης, co-CEO της Stellar, δήλωσε για τη συμφωνία: «Είμαι ικανοποιημένος που συμμετέχω σε μία συναρπαστική εταιρεία, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος της καινοτομίας στον τομέα της και σε ένα όραμα το οποίο υποστηρίζει μία καταπληκτική ομάδα».

    “Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε κλείσει τη συγχώνευση με την Phunware και γίναμε μέρος της ομάδας της. Από τη θέση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στις προσπάθειές για την ενίσχυση της αξίας των μετοχών μέσω της υλοποίησης του οράματος της ομάδας για την Phunware και την Phuncoin”, πρόσθεσε ο Γιώργος Συλλάνταβος, επίσης co-CEO της Stellar.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα διαλυτήρια πλοίο VLGC της Naftomar

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Συναγερμός από τους αναλυτές για την αγορά πλοίων LNG: Οι φόβοι και οι ανησυχίες

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Γιατί η Ventouris Ferries σπάει την παράδοση και φέρνει πλοίο από την Ιαπωνία

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ