• Ναυτιλία

    Α. Πίττας: Ένα ακόμα πλοίο ξηρού φορτίου για την Eurobulk

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Στην απόκτηση ενός πλοίου ξηρού φορτίου τύπου panamax φέρεται να προχώρησε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Eurobulk του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, ενισχύοντας έτσι τον στόλο της των bulkers.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, η εταιρεία απέκτησε το πλοίο Star of Nippon (χωρητικότητας 75.000 dwt, κατασκευής 2004) έναντι 9,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Σημειωτέον ότι τον ερχόμενο Μάρτιο το πλοίο θα περάσει από ειδική επιθεώρηση.

    Η τιμή αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, είναι κοντά στα 10,3 εκατ. δολάρια που πλήρωσε η Eastmed του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου για την απόκτηση του πλοίου Ioannis Ζafirakis (χωρητικότητας 73.000 dwt, κατασκευής 2004), από τον όμιλο Λιβανού. Το πλοίο αυτό πρόκειται να περάσει από ειδική επιθεώρηση τον Αύγουστο του 2019, ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds, η εξαγορά του έγινε με το σκεπτικό μίας βραχυπρόθεσμης επένδυσης.

    Σημειώνεται ότι σήμερα η Eurobulk, που ελέγχεται από την ιστορική οικογένεια Πίττα που μετρά 140 χρόνια στις θάλασσες, διαχειρίζεται 21 πλοία ξηρού φορτίου και containerships, με βλέψεις επέκτασης του στόλου της. Η τελευταία φορά που πούλησε πλοίο ήταν τον Απρίλιο του 2017, όταν πούλησε το bulker Eressos Luck (χωρητικότητας 55.000 dwt, κατασκευής 2009) έναντι 14,5 εκατ. δολαρίων, ποσό σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό που είχε δαπανήσει για την απόκτησή του από την ιαπωνική K Line (8,1 εκατ. δολάρια).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eλληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές στο μικροσκόπιο της Shell. Οι υποψήφιοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Η Dryships εξαγοράζει τέσσερα πλοία του βασικού της μετόχου έναντι 198,5 εκατ. δολ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Α. Μαρτίνος: Η νέα κίνηση της Μinerva Marine στην αγορά LNG



    ΣΧΟΛΙΑ