• Business

    Α. Γούναρης – Γ. Σάμιος: «Γιατί κρατήσαμε τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στη διοίκηση της Folli Follie»

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Μέλος ΔΣ Folli Follie


    Ιδιαίτερα αποκαλυπτική αποδείχθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie που πραγματοποιήθηκε χθες στο στρατηγείο της εταιρείας, στον Άγιο Στέφανο.

    Παρότι δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την πορεία των διαπραγματεύσεων, εντούτοις «φωτίστηκαν» αρκετά σημεία που παρέμειναν για καιρό θολά και απαντήθηκαν έστω και έμμεσα ερωτήματα που απασχολούν απαντήθηκαν εδώ και πολύ καιρό την επενδυτική, και όχι μόνο, κοινότητα.

    Ένα από τα σημεία που απαντήθηκαν ήταν και ο λόγος που ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της Folli Follie, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση παραποίησης των οικονομικών στοιχείων του ομίλου παραμένει μέχρι σήμερα μέλος της διοίκησης και δεν έχει αποπεμφθεί.

    Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε μετ’ επιτάσεως ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, Γιάννης Κυριακόπουλος, στην τοποθέτησή του, επισημαίνοντας μάλιστα πως η παρούσα διοίκηση φέρει ευθύνη γιατί εξακολουθεί ένας εκ των φερόμενων ως υπαιτίων του σκανδάλου να παραμένει στο ΔΣ της εταιρείας.

    Ο πρόεδρος της Folli Follie, Αβραάμ Γούναρης, απάντησε πως η παραμονή του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου οφείλεται στο γεγονός πως γνωρίζει την εταιρεία και μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια διάσωσής της.

    Υπογράμμισε μάλιστα πως, μετά την μαζική αποχώρηση στελεχών που γνώριζαν πράγματα στην εταιρεία, ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουν τη συνέχεια και την ασφαλή μετάβαση της εταιρείας στη διαδικασία αναδιάρθρωσης -ένας δρόμος με πολλά εμπόδια όπως παραδέχθηκε- ήταν να εκμεταλλευθούν την γνώση του κ. Κουτσολιούτσου στα επιχειρηματικά business plans της εταιρείας.

    Ο κ. Γούναρης στάθηκε επίσης στην έλλειψη των κατάλληλων δομών εταιρικής διακυβέρνησης καθώς και στον οικογενειακό και εν πολλοίς προσωποπαγή χαρακτήρα της Folli Follie επί των ημερών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που είχε ως αποτέλεσμα η γνώση και η εξουσία στη λήψη αποφάσεων να συγκεντρώνεται σε ένα μικρό αριθμό ανθρώπων.

    Θέση στο ζήτημα πήρε και ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, Γιώργος Σάμιος, λέγοντας πως δεν αποδέχεται τον ρόλο ταύτισης με οτιδήποτε και οποιονδήποτε.

    «Δεν ήρθαμε εδώ ούτε για να ταυτιστούμε με κάποιο περιβάλλον, μετά από τόσα χρόνια επαγγελματικής πορείας, ούτε για να κάνουμε τους ήρωες. Ήρθαμε για να μπορέσουμε να σώσουμε την Εταιρεία. Δεν πρόκειται να απολογηθώ για κανένα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Σάμιος υπογράμμισε πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, σε μια τόσο περίπλοκη εταιρεία όπως η Folli, που έχει πάνω από 58 θυγατρικές, να μην έχει καμία σχέση με κάποιον που γνώριζε.

    «Φανταστείτε να μην είχαμε καμία σχέση και  επαφή σε έναν όμιλο που, όταν ξεκινήσαμε να τον ανιχνεύουμε, είχε πάνω από 58 θυγατρικές. Πώς θα βγάζαμε άκρη, τι θα κάναμε;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε πως όταν μπαίνεις σε έναν όμιλο που λειτουργεί με κάποιον τρόπο επί δεκαετίες δεν είναι εύκολο με ένα κουμπί να γυρίσουν η νοοτροπία του και οι διαδικασίες του.

    «Η προσπάθεια είναι αποκτήσουμε τις διαδικασίες για να μπορέσεις να τεκμηριώσεις και την οποιανδήποτε παρανομία. Και νομίζω πως προς αυτό εργαζόμαστε», τόνισε.

    Ο χρόνος άλλωστε, όπως είπε, δεν έληξε.

    «Έχουμε ακόμη περιθώριο να αντιδράσουμε έτσι όπως πρέπει», σημείωσε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ