• Business

    A. Φράγκου: Στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης η Navios Containers. Όλες οι λεπτομέρειες

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Πλώρη για την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έβαλε η Navios Maritime Containers Inc., συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου. Η ναυτιλιακή, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο 2017 και έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη, ξεκίνησε τη δημόσια προσφορά για τη διάθεση 5.263.158 κοινών μετοχών της.

    Ακόμη η εταιρία προσφέρει στους αναδόχους την επιλογή, εντός 30 ημερών, να αγοράσουν έως και 789.474 επιπλέον κοινές μετοχές. Η τιμή στόχος της δημόσιας προσφοράς αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 18 και 20 δολαρίων ανά μετοχή.  Η ναυτιλιακή, η οποία υπέβαλε το ενημερωτικό δελτίο της στις χρηματιστηριακές τον Ιούνιο, ζήτησε να εισαχθούν οι μετοχές στην αγορά Nasdaq, με το σύμβολο “NMCI”.

    Η Navios Containers σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς ενός containership χωρητικότητας 6,800 TEU και κατασκευής 2006 από την μητρική Navios Maritime Partners, L.P., καθώς και την απόκτηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 10,000 TEU και κατασκευής 2011 από άλλη εταιρία.

    Παρά το γεγονός ότι η  Νavios Containers έχει ήδη κλείσει συμφωνίες για την απόκτηση των συγκεκριμένων πλοίων, ωστόσο, οι συμβάσεις αυτές υπόκεινται στην ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

    Οι J.P. Morgan Securities LLC, BofA Merrill Lynch, Citigroup και Clarksons Platou Securities, Inc. έχουν αναλάβει από κοινού το βιβλίο προσφορών της εταιρίας.

    Η Navios Containers ιδρύθηκε το 2017 για να “στεγάσει” τον στόλο των 14 containerships της χρεοκοπημένης Rickmers Maritime Trust που απέκτησε ο όμιλος Navios. Από τότε συνέχισε να αναπτύσσει το στόλο της με γοργούς ρυθμούς ενώ έχει εισάγει τις μετοχές της στην OTC αγορά του Όσλο, αποκτώντας γρήγορη πρόσβαση σε νέα κεφάλαια. 

    Διαθέτει στόλο με 25 feeder containerships και έχει στόχο την ολοκλήρωση νέων εξαγορών. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πέμπτη εταιρία του ομίλου Navios που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Αγγελική Φράγκου Navios

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Στέλιος Χατζηιωάννου: Σε ποια ελληνική εταιρεία ενδιαφέρεται να επενδύσει ο «Mr Easyjet»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αγγελικούσης: Η νέα κίνηση εκσυγχρονισμού του στόλου της Maran Tankers  

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Γ. Οικονόμου: Η Transocean εξαγοράζει την Ocean Rig! Οι λεπτομέρειες για το «χρυσό» deal των 2,7 δισ. δολαρίων

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ