array(0) {
}
        
    
Menu
0.15%
Τζίρος: 156.00 εκατ.

Λ. Μπαρμπετάκη (AbbVie): Η πορεία μέχρι το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και η στοχοθεσία

Comments

Μια ακραία στρέβλωση διαπιστώνει η Bank of America Merrill Lynch στην τελευταία έκθεσή της για το ΑΕΠ των ΗΠΑ και τη ρευστότητα στη Wall Street, διαπιστώνοντας ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο είναι 6,2 φορές μεγαλύτερο από την αμερικανική οικονομία.

Δεν έχει περάσει χρόνος από τότε που η BofA παρουσίασε τις μεγάλες ανισορροπίες που υπάρχουν στην οικονομία των ΗΠΑ με τη βοήθεια μιας μόνο μέτρησης: 

Από τον Αύγουστο του 2019 η Wall Street ήταν κατά 5,5 φορές μεγαλύτερη από τη Main Street (ΑΕΠ των ΗΠΑ). 

Όπως επισημαίνει η BofA στην έκθεση της με τίτλο ‘I’m so bearish, I’m bullish’ , μεταξύ 1950 και 2000 ο κανόνας ήταν από 2,5 έως 3,5 φορές. 

Πλέον, η Wall Street είναι «πολύ μεγάλη για να αποτύχει».

Κάπως έτσι δικαιολογείται και το bail out της Federal Reserves, εν μέσω πανδημίας, στα τέλη του Μαρτίου του 2020. 

Τα μέτρα που ελήφθησαν σε επίπεδο νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής ανέρχονται μέχρι τώρα σε 20 τρισεκατομμύρια δολάρια: 

Περίπου 8 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι το πακέτο νομισματικής πολιτικής και 12 τρισεκατομμύρια δολάρια η δημοσιονομική στήριξη.

Ακόμη ένα εκπληκτικό στοιχείο είναι το εξής:

Αυτός ο αριθμός είναι λίγο πάνω από το 20% του παγκόσμιου ΑΕΠ. 

Στην τελευταία έκθεση της BofA, αναφέρονται πως η αγορά έχει πλημμυρίσει από ρευστότητα, αλλά η οικονομία παρουσιάζει ελάχιστη ανάπτυξη.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, διανύουμε μια Nihilistic Bull Market.

Tα εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ (Wall Street) ξεπερνούν κατά 6,2 φορές σε μέγεθος το αμερικανικό ΑΕΠ.

Εξ ου και η Wall Street είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει.

Ωστόσο, η Fed, στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες, έκανε τα πράγματα χειρότερα. 

pastedGraphic.png

Η BofA επισημαίνει επίσης πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ έχει συρρικνωθεί κατά 10 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η χώρα αξιώνει πακέτο βοηθείας ύψους 53 εκατομμυρίων δολαρίων από μέτρα ενίσχυσης ύψους 21 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με την κεντρική τράπεζα να αγοράζει περιουσιακά στοιχεία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανά ώρα… διογκώνοντας μια άνευ προηγουμένου φούσκα.

Ο αγώνας σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία δεν θα τελειώσει έως ότου ο S&P φτάσει τις 4000 μονάδες, ο χρυσός τα 3000 $ και το πετρέλαιο 60 $, τα οποία είναι “πιθανώς ασυμβίβαστα την απόδοση 0% των αμερικανικών ομολόγων”.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι οι 5 κορυφαίες μετοχές σημειώνουν ρεκόρ 23% στον S&P 500, ξεπερνώντας κατά πολύ την κορυφή της φούσκας των dot.com.

Παράλληλα, οι τράπεζες αρνούνται να παράσχουν δάνεια.

pastedGraphic_1.png

Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν καθώς ο χρυσός καθημερινά φτάνει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς τα χρήματα του ελικοπτέρου είναι εκτός των διαγραμμάτων και τα ελλείμματα αυξάνονται:

“Το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ ανέρχεται σε 25% επί του ΑΕΠ.

pastedGraphic_2.png

pastedGraphic_3.png

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στην καταληκτική ημερομηνία της 9ης Ιουλίου
Τράπεζες: Οι αναλυτές παρά την άνοδο του 50% το 2025 συνεχίζουν τις αυξήσεις στις τιμές στόχους
BofA: Βλέπει περαιτέρω άνοδο για τις ελληνικές τράπεζες – Eurobank, Alpha και Πειραιώς οι επιλογές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ζέττα Μακρή και το λαμόγιο
Πώς αμείβονται υπερωρίες και υπερεργασία: Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος εξηγεί
Ο αδελφός, η κόρη και τα σόγια της Βουλής
Διαρθρωτική στασιμότητα και επενδυτική ασυμμετρία: Η αθέατη κρίση της ελληνικής παραγωγικής βάσης
Ο ήχος του χρυσού και το μούγκρισμα της αυταπάτης του δολαρίου
Τα τρίποντα του Ρίτσαρντ Σιάο
Η Μέρκελ πίσω από τις γραμμές: Δεν φώναξε ποτέ — τα είπε όλα με υπονοούμενα
Ψευδοκράτος ή μήπως ψευδοβουλευτής
Βάλτε τα μαχαίρια πίσω στις θήκες – δεν αντέχει άλλη αιμορραγία η Ελλάδα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι συνέπειες των επιλογών της