• Ναυτιλία

    A. Φράγκου: Στα ταμεία της Navios Holdings 6,8 εκατ. δολάρια

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Στην πώληση ενός φορτηγού πλοίου τύπου ultra handymax προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η Navios Maritime Holdings συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.

    Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου 2018, πρόκειται για το χωρητικότητας 50,316 dwt πλοίο Navios Meridian, κατασκευής 2002, το οποίο εξαγοράστηκε στην τιμή των 6,8 εκατ. δολαρίων.

    Η Navios Holdings ελέγχει στόλο με 65 πλοία συνολικής χωρητικότητας 6.6 million dwt, που περιλαμβάνεται από 19 Capesize, 30 Panamax, 14 Ultra-Handymax και δύο Handysize vessels, μέσης ηλικίας 7,9 ετών.

    Σημειώνεται ότι από τις 15 Φεβρουαρίου, η Navios Holdings είχει ήδη ναυλώσει το 70,9% των διαθέσιμων ημερών του 2019. Το μέσο ημερήσιο ναύλο για τις μακροπρόθεσμες ναυλώσεις της ανέρχεται στα 13.628 δολάρια. Τα παραπάνω νούμερα δεν περιλαμβάνουν τους στόλους των εταιρειών Navios Logistics και Navios Containers, καθώς και τα πλοία με συμβόλαια εργολαβικής μεταφοράς φορτίων.

    Αναφερόμενη στις προοπτικές της νέας χρονιάς, η κα Φράγκου επισήμανε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 έχει επηρεαστεί από την τραγωδία της Vale και από τις ανησυχίες για τους δασμούς.

    Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές, η γνωστή πλοιοκτήτρια επισήμανε ότι είναι νωρίς να εκτιμήσουμε τις επιπτώσεις από την καταστροφή που προκάλεσε η θραύση του φράγματος του μεταλλευτικού κολοσσού Vale, στον οποίο μάλιστα  οι αρχές της Βραζιλίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 250 εκατομμυρίων ρεάλ (σχεδόν 66,5 εκατομμύρια δολάρια, 58 εκατ. ευρώ).

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Γ. Κούστας: Στο «κόκκινο» τα αποτελέσματα της Danaos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Π. Παππάς: Η Star Bulk πουλά τους… μαθουσάλες του στόλου της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Α. Πίττας: Ευχάριστη έκπληξη για τους αναλυτές από την EuroDry

     



    ΣΧΟΛΙΑ