• Business

    Πιο κοντά στο Βερόπουλο ο Παντελιάδης με υπογραφή προσυμφώνου

    • NewsRoom


    Η ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ υπέγραψε προσύμφωνο για την πώληση ολόκληρου του ελληνικού τμήματος της εταιρείας στην ΜΕΤΡΟ, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των Super Market με τα καταστήματα MY MARKET και ανήκει στην οικογένεια Παντελιάδη. Η συμφωνία κατετέθη σήμερα 1 Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά από την σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα περιέλθουν στη ΜΕΤΡΟ οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

    Η συμφωνία αυτή, διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, μιας ιστορικής ελληνικής εταιρείας με 4500 εργαζόμενους. Με τη συμφωνία αυτή, δημιουργείται ένας ισχυρός ελληνικός πόλος στη αγορά των supermarket που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά  στην ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.

    O Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, κ. Νίκος Βερόπουλος δήλωσε: «η συμφωνία αυτή, στηρίζεται από δυο εταιρείες που μοιράζονται και υποστηρίζουν διαχρονικά μια κοινή αντίληψη για την ελληνικότητα. Μια κοινή φιλοσοφία που βασίζεται στον προσεκτικό σχεδιασμό, στον αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό, τις ξεκάθαρες συνεργασίες  και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας. Σε αυτούς χρωστάμε την πορεία μας μέχρι σήμερα, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο».



    ΣΧΟΛΙΑ