• Business

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε!


    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε!

    -Σε διαβούλευση τίθεται νομοσχέδιο για την προστασία της χρηματαγοράς και των συναλλαγών. Προβλέπει ποινές από φυλάκιση 3 μηνών έως και κάθειρξη 10 ετών. Ποια χρηματοπιστωτικά μέσα θα αφορά. Οι εξαιρέσεις. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανάρτησε προς διαβούλευση νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπονται μέτρα για την προστασία της χρηματαγοράς, των χρηματιστηριακών συναλλαγών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να αποτρέπεται η χειραγώγησης της αγοράς.

    -Στην τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία, με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη να θέτουν σε δοκιμασία τη μορφή και τη λειτουργία της, η άτυπη Σύνοδος των 27 στη Μπρατισλάβα αποσκοπεί σε μια επανεκκίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τις συζητήσεις που θα γίνουν για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος μετά και το Brexit. Το μείζον ζήτημα για την ίδια την Ευρώπη είναι: “σε ποια κατεύθυνση”.

    -Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε σήμερα, Πέμπτη, λίστα 81 χωρών και περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας που ίσως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να διευκολύνουν την φοροαποφυγή και ίσως να υποβληθούν σε περαιτέρω ελέγχους. Ενδεχομένως, μάλιστα, να υποστούν ακόμα και κυρώσεις εάν συμφωνήσουν σε αυτό όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    -Νέα έκρηξη κατέγραψαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της “Τειρεσίας ΑΕ”. Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2016 οι ακάλυπτες επιταγές σε τεμάχια διαμορφώθηκαν σε 2.112 και σε αξία ξεπέρασαν τα 215,4 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η αξία των ακάλυπτων επιταγών να ξεπεράσει τα 574,378 εκατ. ευρώ. Αν σε αυτό ποσό προστεθούν και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, τότε συνολικά τα “φέσια” του Αυγούστου εκτοξεύονται στα 220 εκατ. ευρώ περίπου και του 8μήνου ξεπερνούν τα 610 εκατ. ευρώ.

    υγκλονιστική τροπή παίρνει η υπόθεση της εισαγγελικής εφόδου στο σπίτι του Δοικητή της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρα, μετά και την αποκάλυψη της συζύγου του κας. Λ. Νικολοπούλου ότι πρόκειται για ψευδή πληροφορία. Με μία σκληρή απάντηση, η κα. Νικολοπούλου, σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, δίνει συνέχεια στο θρίλερ που εκτυλίσσεται σήμερα αναφορικά με την εισαγγελική έφοδο στο σπίτι της.



    ΣΧΟΛΙΑ