• Business

    47% χάνει το ελβετικό ομόλογο της Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Συντριπτική πτώση που αγγίζει το 47% καταγράφει στη διάρκεια της σημερινής ημέρας το ομόλογο των Folli Follie που είχε εκδοθεί σε ελβετικό νόμισμα. Λίγο μετά τις 14:00 το ομόλογο έκανε πράξεις στις διεθνείς πλατφόρμες διαπραγμάτευσης σε τιμή που αντιστοιχούσε στο 33,2% της ονομαστικής του αξίας. Εξέλιξη που δίνει τη ζοφερή αίσθηση της οιονεί χρεοκοπίας στους ομολογιούχους της εταιρείας της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Την περασμένη Παρασκευή το συγκεκριμένο ομόλογο έκανε τις τελευταίες πράξεις στα επίπεδα του 62,8% της ονομαστικής του αξίας. Κάτι που σημαίνει ότι σήμερα γίνονται πράξεις σε τιμές που είναι 47,1% χαμηλότερα από την αμέσως προηγούμενη ημέρα διαπραγμάτευσης.

    Νωρίτερα, το ομόλογο έκανε πράξεις και στο 30% της ονομαστικής του αξίας.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν από το μεγάλο «κούρεμα» του Μαρτίου του 2012 τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είχαν φτάσει να κάνουν πράξεις σε τιμές που είναι περίπου ίδιες με εκείνες που τώρα καταγράφονται στα Folli Follie…

    Το ομόλογο των Folli Follie εκδόθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2017, είναι 5ετούς διάρκειας και έχει επιτοκιακό κουπόνι 3,25% ετησίως.

    Η έκδοση είναι της τάξεως των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων που με βάση την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχούν σε περίπου 130 εκατ. ευρώ.

    Διοργανωτές της διάθεσης των ομολόγων ήταν οι ελβετικές τράπεζες UBS και Credit Suisse.

    Ο όμιλος των Folli Follie έχει στις αγορές και ένα δεύτερο ομόλογο, μετατρέψιμο σε μετοχές, η ονομαστική αξία του οποίου ανέρχεται στα 249,5 εκατ. ευρώ. Οι τιμές στις οποίες κάνει πράξεις το δεύτερο αυτό ομόλογο είναι στο 69,2% της ονομαστικής του αξίας.

    Σε σημαντικό βαθμό και λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν οι διαπραγματεύσεις τέτοιου είδους ομολόγων, οι τιμές έχουν περισσότερο ενδεικτικό χαρακτήρα. Με την έννοια ότι εκφράζουν λιγοστές συναλλαγές, καθώς ο περισσότερος όγκος των ομολόγων διακινείται με εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές. Ανάμεσα δηλαδή σε δύο αντισυμβαλλόμενα μέλη.

    Παραμένει άγνωστο τι κομμάτι από τις δύο αυτές μεγάλες ομολογιακές εκδόσεις κατέχεται από Έλληνες θεσμικούς ή και φυσικά πρόσωπα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Αγωγές και μηνυτήριες αναφορές ετοιμάζει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το χλιδάτο πάρτι των κυριών της οικογένειας των Folli Follie στις Σπέτσες ένα χρόνο πριν τις «συμπληγάδες» (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ώρα των εισαγγελέων για το σκάνδαλο των Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ