• Big Story

    Η ώρα των εισαγγελέων για το σκάνδαλο των Folli Follie

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie


    Πλησιάζει η ώρα των εισαγγελέων για τη σκανδαλώδη απόφαση των Folli Follie που εχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Καλά πληρoφορημένες πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να υπάρξει δικαστική παρέμβαση για όλο το «πλέγμα των Folli Follie», όπως χαρακτηριστικα αναφέρεται. Οι εξελίξεις από το μέτωπο της Δικαιοσύνης αυτή τη φορά, θα αφορούν όχι μόνο τη εμπλοκή της ίδιας της εταιρείας, αλλά θα διερευνηθούν παράλληλα και όλα όσα σχετίζονται με τους χειρισμούς που έχουν γίνει από την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιογαράς, αλλά και του Χρηματιστηρίου.

    Οι διαθέσιμες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν ότι ήδη οι εισαγγελείς έχουν γίνει δέκτες σοβαρών καταγγελιών, όχι μόνο από πλευράς επενδυτών, αλλά και άλλων προσώπων που έχουν συγκεκριμένο ενδιαφέρον για την υπόθεση. Οι δικαστικές παρεμβάσεις θα προηγηθούν των όποιων κινήσεων σκοπεύει να κάνει η Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς, η οποία χρειάζεται χρόνο, προκειμένου να «δέσει» τις τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για το ζήτημα των Folli Follie.

    Όλα αυτά έρχονται σε μία στιγμή κατά την οποία διαχέεται στην αγορά η αίσθηση ότι λείπουν λεφτά από το ταμείο των Folli Follie. Η ίδια η εταιρεία δήλωσε αδυναμία να παραθέσει προς τις εποπτικές αρχές τα στοιχεία που αφορούν τα ταμειακά της διαθέσιμα. Κατά συνέπεια, γιγαντώνονται οι φήμες που θέλουν να υπάρχουν λιγότερα 100 εκατ. στο ταμείο, όταν τα Folli Follie έχουν ανακοινώσει στις οικονομικές τους καταστάσεις ότι διαθέτουν 446,3 εκατ. ταμειακά διαθέσιμα σε τράπεζες.

    Στο Χρηματιστήριο τις τρεις τελευταίες βδομάδες έχουν «αποτεφρωθεί» περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας οδηγώντας σε θηριώδεις ζημιές τους περίπου 800 μετόχους. Μέγιστο ζήτημα υπάρχει και για τις δύο ομολογιακές εκδόσεις των Folli Follie συνολικού ύψους 370 εκατ. ευρώ που κινδυνεύουν να μείνουν «στον αέρα» αν τυχόν οι εξελίξεις είναι εξόχως αρνητικές για το μέλλον της εταιρείας. Κάτι τέτοιο βεβαίως μένει να κριθεί από τα πραγματικά δεδομένα που θα προκύψουν μετά τον ανεξάρτητο έλεγχο που γίνεται από την Ernst and Young.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρθρο παρέμβαση: Είναι το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων το 2ο σάπιο μήλο της Ελλάδας;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο παρέμβαση: Σου λένε ότι είσαι σάπιο μήλο και εσύ πού είσαι; Είσαι στην Κίνα, στην Αθήνα, στις Σπέτσες ή στη Μύκονο στο Santa Marina;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φραγκίσκος Γρατσώνης: Ο CFO των Folli Follie διορίστηκε πρόσφατα στο Δ.Σ. του Υπερταμείου των αποκρατικοποιήσεων…



    ΣΧΟΛΙΑ