• Business

    31 δισεκατομμυριούχοι έχουν περισσότερα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

    • NewsRoom

    Bernard Arnault. Elon Musk, Jeff Bezos


    Σε επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο έχουν υποχωρήσει τα μετρητά που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον περιμένει την τελευταία στιγμή για να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους.

    Όπως αναφέρει το cnn.com, από το κλείσιμο των εργασιών στις 25 Μαΐου, το Υπουργείο Οικονομικών είχε μόλις 38,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

    Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τα άνω των 200 δισ. δολάρια που είχε νωρίτερα αυτό τον μήνα και πλησιάζει στο ελάχιστο επίπεδο των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, 31 δισεκατομμυριούχοι έχουν ο καθένας περιουσία πάνω από τα 38,8 δισεκατομμύρια δολάρια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Μερικοί μάλιστα από αυτούς, όπως ο μεγιστάνας της μόδας Bernard Arnault – έχουν πολλοί περισσότερα. Ο πρόεδρος της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH, έχει καθαρή περιουσία που εκτιμάται στα 193 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla, Elon Musk, έχει περιουσία 185 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezoz, 144 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η λίστα των 31 δισεκατομμυριούχων με μετρητά περισσότερα των 38,8 δισ. δολαρίων που έχουν οι ΗΠΑ, περιλαμβάνει γνωστά ονόματα όπως ο Michael Dell, ο θρυλικός επενδυτής Warren Buffett και ο συνιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, καθώς και δισεκατομμυριούχοι με χαμηλότερα προφίλ όπως ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Francois Pinault και ο πρόεδρος της Chanel, Alain Wertheimer.

    Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι κατέληξαν σε «καταρχήν συμφωνία» για να αποτραπεί ο κίνδυνος οι ΗΠΑ να κηρύξουν στάση πληρωμών, που πάντως μένει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

    Εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους έως τις 5 Ιουνίου, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει αρκετά κεφάλαια για να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του κράτους πλήρως και έγκαιρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που δεν έχετε ακούσει ποτέ

    Οικογένεια Besnier: Η γαλλική δυναστεία των 15 δισ. δολαρίων που ξεκίνησε από 17 τυριά camembert

    Ο πόλεμος των Σάφρα: Κλιμακώνεται η δικαστική διαμάχη των μελών της οικογένειας για την αυτοκρατορία των 25 δισ. δολαρίων

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ