• Business

    264 εκατ. λίρες για τον Βαγγέλη Μαρινάκη από την νίκη και άνοδο της Νότιγχαμ Φόρεστ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Άνοδος στην Premier League για την Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος θα βάλει στα ταμεία της ομάδας του το αστρονομικό ποσό των 264 εκατομμυρίων λιρών. Νίκησε πριν από λίγο 1-0 την Χάντερσφλιντ.

    Οι οικονομολόγοι της αθλητικής βιομηχανίας προβλέπουν ότι η Νότιγχαμ θα εισπράξει σταδιακά από 135 εκατ. έως και 265 εκατ. λίρες, αν υπολογιστούν τα πριμ ανόδου, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, διαφημίσεις, εισιτήρια διαρκείας, φιλικά παιχνίδια, έσοδα απο πωλήσεις φανελών και άλλων αναμνηστικών ειδών.

    Η εταιρεία Deloitte, παρά τις επισημάνσεις και τις προϋποθέσεις που θέτει για τα συνολικά έσοδα που θα έχει η Νότιγχαμ, υπολογίζει ότι τα χρηματικά ποσά που θα εισπράξει η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη προσεγγίζουν τα 230 εκατ. λίρες.

    Η επιστροφή της Νότιγχαμ στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας γίνεται μετά από 23 χρόνια.

    Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1865 απο μια ομάδα παικτών που συναντήθηκε στο Clinton Arms στην οδό Shakespeare του Nottingham. Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε ότι ο σύλλογος θα είχε το χρώμα «Κόκκινο Garibaldi» (προς τιμήν του ονόματος του αρχηγού των μαχητών της ελευθερίας των Ιταλών «Redshirts»). Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Φόρεστ παίχτηκε εναντίον της Νοτς Κάουντι στις 22 Μαρτίου 1866.

    Επισημαίνεται ότι την Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Β. Μαρινάκης, την αγόρασε το 2017 καταβάλλοντας 30 εκατ. λίρες ή κατά 50 εκατ. λίρες κατά άλλους.

    Ο Β. Μαρινάκης, την ημέρα που υπέγραψε την αγορά της Νότιγχαμ είχε τονίσει: «έχουμε πετύχει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με τον Ολυμπιακό, θέλουμε να το επαναλάβουμε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία απ’ τις παλαιότερες ομάδες της Αγγλίας, με υπερήφανη ιστορία υπεροχής στην Αγγλία και στην Ευρώπη. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω τις μέρες της δόξας. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το μεδούλι, αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι. Η «ομάδα» μας έχει αποδείξει πως ξέρουμε πως να φέρνουμε την επιτυχία στο ποδόσφαιρο με το να κερδίζουμε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο με τον Ολυμπιακό».

    Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο BBC,τότε, είπε:

    – Να επανέλθει η σταθερότητα στο κλαμπ και να την επαναφέρουμε στα υψηλά στάνταρ που ανήκει, στην ελίτ της Premier League.

    – Δεν δίνω ποτέ υποσχέσεις, μόνο πραγματοποιώ, τόνισε

    – Θα δουλέψουμε βάσει των οικονομικών κανόνων της EFL, για να στηρίξουμε τον προπονητή.

    – Θα επιλέξουμε έναν συμβουλευτικό σώμα για τους οπαδούς, που θα συνδέεται με τους οπαδούς και ένα συμβούλιο για την ομάδα νέων, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετέχουν στη διοίκηση.

    – Θα μειώσουμε την τιμή του εισιτηρίου για να παραμείνουν στο γήπεδο οι οπαδοί.

    Οι συνθέσεις:

    Χάντερσφιλντ: Nίκολς, Λις, Σαρ (57′ Ράσελ), Κόλγουιλ, Πίπα, Χογκ, Ο’ Μπράιαν, Τόφολο, Σινάνι, Γουόρντ (67′ Ρόουντς), Τόμας

    Νότιγχαμ Φόρεστ: Σαμπά (89′ Χόρβαθ), Ουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ, Κόλμπακ, Τζικερνάγκελ (75′ Λόου), Τζόνσον, Ντέιβις (66′ Σάριτζ)

     



    ΣΧΟΛΙΑ