• Business

    ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: Έλεγχος σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις που έκαναν σήμερα δήλωση για αναστολή

    Διευθυντές και από τον ιδιωτικό τομέα στον e-ΕΦΚΑ - Μπόνους παραγωγικότητας για τους εργαζόμενους

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Για όσες επιχειρήσεις – εργοδότες υποβάλλουν σήμερα 4 Μαρτίου δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για τον μήνα Μάρτιο ως πληττόμενες θα διενεργηθεί επανέλεγχος για την επιλεξιμότητα τους.

    Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει σε ανακοίνωση του οτι «παρακαλούνται οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες καο οι λογιστές αυτών να ενημερωθούν αύριο από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και ώρα 12.00 για τον αν είναι στις πληττόμενες επιχειρήσεις με βάση τα νέα κριτήρια».

    Διευκρινίζεται ότι μόνο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας θα εμφανίζεται μήνυμα «Δεν πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας πληττόμενης επιχείρησης» μέσω της επιλογής «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ» σε κάθε δήλωση αναστολής που έχει υποβληθεί κατά την 4/3/2021 στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Στην περίπτωση αυτή, οι δηλώσεις αναστολών λογίζονται ως μη γενόμενες και οι εργαζόμενοι δεν είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

    Στις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας που υποβλήθηκαν στις 4/3/2021 από επιχειρήσεις-εργοδότες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ως πληττόμενες δεν θα εμφανίζεται μήνυμα.

    Επιπλέον, σημειώνεται ότι από 5/3/2021 και μετά όσες επιχειρήσεις δεν είναι επιλέξιμες δεν θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιστώνονται αύριο τα χρήματα για τις αναστολές Φεβρουαρίου

    Ξεκίνησαν οι δηλώσεις αναστολών στην «Εργάνη» για τον Μάρτιο

    Τι ισχύει για τις αναστολές συμβάσεων Φεβρουαρίου σε επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή



    ΣΧΟΛΙΑ