• Business Of Fashion

    Zac Posen: Κλείνει ο εμβληματικός οίκος μόδας

    • NewsRoom


    Σε μια είδηση-σοκ για τη βιομηχανία της μόδας, την Παρασκευή η WWD ανέφερε ότι ο Zac Posen, κλείνει τον εμβληματικό ομώνυμο οίκο μόδας που ίδρυσε το 2001.

    Το brand Zac Posen δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό σχεδιαστή Zachary E. “Zac” Posen με ένα όραμα για τη σύγχρονη αμερικανική γοητεία παντρεύοντας την τεχνική της μόδας με την εντυπωσιακή καινοτομία και επί δύο δεκαετίες κυριάρχησε στη βιομηχανία της μόδας, καθιερώνοντας ως πρωταγωνιστές στις συλλογές του υπέροχες κι ονειρικές τουαλέτες, που φορέθηκαν από μούσες του, όπως η Katie Holmes, η Rihanna, η Ariana Grande, η Sarah Jessica Parker και η Naomi Campbell.

    Ο Posen δήλωσε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιό του ήταν να “βρει τους σωστούς στρατηγικούς εταίρους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία”.

    “Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στην εξαιρετική μας ομάδα και σε όλους όσους στάθηκαν στο πλάι μου και στο brand μου”, ανέφερε ο Posen σε μια ομαδική φωτογραφία του προσωπικού του.

     

    Το τελευταίο διάστημα το label αντιμετώπιζε κάποια σοβαρά προβλήματα και σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο σχεδιαστής στο WWD δήλωσε πως είναι και ο ίδιος σοκαρισμένος από την ατυχή εξέλιξη των πραγμάτων, σημειώνοντας πως τόσο εκείνος όσο και οι συνέταιροί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να βρουν μια λύση που θα επέτρεπε στην εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά ο χρόνος του τελείωσε.

    Το 2015, ο Zac Posen βραβεύθηκε επίσης με το βραβείο Designer of the Year από το περιοδικό Women’s Wear Daily και Variety Magazine και μέσα από τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια έγινε παγκοσμίως γνωστός για την τεχνική του καθώς οι δημιουργίες του χαρακτηρίζονται για την έντονη πολυπλοκότητα, σέξι θηλυκότητα και ιδιαίτερη γοητεία.

    Το Zac Posen φόρεμα που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο ήταν αυτό από πέταλα άνθους κατασκευασμένα με τρισδιάστατη εκτύπωση το οποίο φόρεσε το μοντέλο από τη Βρετανία Jourdan Dunn, στο Met Gala 2019. Το φόρεμα αποτελούνταν από 21 μοναδικά επικαλυπτόμενα πέταλα, κάθε ένα από οποία είχε μέγεθος 50 εκατ. και βάρος 450 γραμμάρια. Κάθε πέταλο κόστιζε περίπου 3.000 δολάρια, ενώ για την εκτύπωση κάθε πέταλου χρειάστηκαν περίπου 100 ώρες και χρησιμοποιήθηκε μηχανή ακριβείας στερεολιθογραφίας στο εξειδικευμένο εργαστήριο Protolabs στη Βόρεια Καρολίνα.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ