• Business Of Fashion

    Τι φόρεσαν οι διάσημοι στο κόκκινο χαλί των βραβείων Emmy

    • NewsRoom


    Tα βραβεία Emmy απονέμονται πάντα στα τέλη Σεπτεμβρίου, κηρύσσοντας επισήμως την έναρξη της νέας σεζόν, αφού αποτελούν την πιο σημαντική τελετή για τους ηθοποιούς της βιομηχανίας της τηλεόρασης. Δίνουν αφορμή για άλλο ένα κόκκινο χάλι και πολλές απαστράπτουσες και πρωτότυπες εμφανίσεις που πέρα από την καλαισθησία, πολλές φορές εκφράζουν κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα.

    Η Μισέλ Γουίλλιαμς μπορεί να έκαψε τα φλας των φωτογράφων με την πράσινη φλοράλ τουαλέτα του οίκου Louis Vuitton, όμως τα χειροκροτήματα τα απέσπασε, όταν έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα από το βάθρο την ώρα που παρέλαβε το βραβείου της. Μίλησε για την διάκριση που βιώνουν οι γυναίκες στο χώρο εργασίας του, καθώς πολλές φορές πληρώνονται λιγότερο από του άντρες συνεργάτες τους.

    Μισέλ Γουίλλιαμς

     

    Ένα ηχηρό μήνυμα έδωσαν, με τις εμφανίσεις τους αυτή την φορά, και οι ηθοποιοί Γκουίνεθ Πάλτροου και Σάρα Γκόλντμπεργκ, τιμώντας την περιβαλλοντική ιδέα των βραβείων βιώσιμης μόδας που φέρουν την ονομασία «Green Carpets Awards» που πραγματοποιήθηκαν χθες ( κατά την διάρκεια της εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου) ταυτόχρονα με τα βραβεία Emmy.

    Οι προαναφερθείσες ηθοποιοί τίμησαν αυτή την περιβαλλοντική ιδέα στο κόκκινο χαλί των βραβείων Emmy, φορώντας vintage κομμάτια από διάσημους οίκους μόδας. Η Πάλτροου διάλεξε ένα κομμάτι του οίκου Valentino από το 1963, συνδυάζοντας το με παπούτσια Giuseppe Zanotti και κοσμήματα Harry Winston, ενώ η Γκόλντμπεργκ φόρεσε μια γαλάζια τουαλέτα του οίκου Yves Saint Laurent  από το 1980 δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην βιομηχανία του fast fashion.

    Η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάρα Γκόλντμπεργκ

    Σημειωτέον, το fast fashion είναι όρος που έχει δοθεί στην παραγωγή οικονομικών ρούχων και αξεσουάρ, που παραπέμπουν σε σχέδια γνωστών σχεδιαστών και οίκων μόδας. Παράγονται σε μεγάλες ποσότητες με χαμηλό παράλληλα κόστος, κάτι που δίνει πρόσβαση και δυνατότητα σε όλους να τα αγοράσουν, δημιουργώντας ολοένα και περισσότερα τοξικά απόβλητα για την παραγωγή τους.

    Ανάμεσα στις εμφανίσεις που ξεχώρισαν ήταν επίσης εκείνη της Ναόμι Γουότς, που επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα Dior, της Κάθριν Ζέτα Τζόουν με φούξια τουαλέτα του  Georges Hobeika εμπνευσμένη από αρχαιοελληνική θεά, αλλά και της Εμίλια Κλαρκ, πρωταγωνίστριας του «Game of Thrones», που εμφανίστηκε με αποκαλυπτικό ντεκολτέ σε μια δημιουργία του οίκου Valentino. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η Σόφι Τέρνερ, με ροζ nude φόρεμα Louis Vuitton, αν και αυτό που ξεχώρισε πάνω της δεν ήταν η τουαλέτα του διάσημου οίκου, αλλά τα κοσμήματα τα οποία χρειάστηκαν 1,175 ώρες να δημιουργηθούν και παραπάνω από 600 διαμάντια.

    Ναόμι Γουότς, Εμίλια Κλαρκ, Σόφι Τέρνερ και Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

    Η Κιμ Καρντάσιαν και η Κένταλ Τζέννερ τράβηξαν τα βλέμματα πάνω τους φορώντας αντίστοιχα στενές τουαλέτες Vivienne Westwood και Richard Quinn, που διέγραφαν σχολαστικά τις σιλουέτες τους. Δυστυχώς δεν τράβηξαν μόνο για αυτό τα βλέμματα πάνω τους, αλλά και για την παρουσίαση ενός βραβείου, καθώς αναφέρθηκαν στο ριάλιτι που πρωταγωνιστούν, χαρακτηρίζοντας την πολυεκατομμυριούχο οικογένεια τους ως απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι ηθοποιοί ξέσπασαν σε γέλια στο άκουσμα αυτής της δήλωσης.

    Ακόμη μια εκκεντρική εμφάνιση που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία των κόκκινων χαλιών ήταν εκείνη της Γκουέντολιν Κρίστι, με φόρεμα Gucci που θύμιζε Ρωμαία αυτοκράτειρα, ενώ η Ζεντάγια, ενσάρκωσε το χαρακτήρα Poison Ivy  από την κλασική ταινία Μπάτμαν, με τουαλέτα Vera Wang.

    Γκουέντολιν Κρίστι και Ζεντάγια

    Κανένας δεν θα μπορούσε να παραλείψει την εμφάνιση του εμβληματικού Μπίλι Πόρτερ που σπάει την διάκριση μεταξύ γυναικείου και ανδρικού στυλ στις εμφανίσεις του. Για τα βραβεία Emmy διάλεξε ένα κουστούμι Michael Kors, κεντημένο με 130.000 κρυστάλλους, συνδυάζοντας το με oversized καπέλο και μαύρες πλατφόρμες.

    Μπίλι Πόρτερ



    ΣΧΟΛΙΑ