• Business Of Fashion

    Nike: Από βιώσιμα υλικά οι στολές των αθλητών των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


    Τις επίσημες στολές των αθλητών των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο, ανέλαβε να δημιουργήσει η Nike.

    Με γνώμονα την μέγιστη αθλητική απόδοση, το στιλ, αλλά και το περιβάλλον, η αμερικανική εταρεία αθλητικών ενδυμάτων σχεδίασε τις στολές των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς.

    Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στολών, η Nike τόνισε ότι όλα τα ρούχα είναι αποκλειστικά κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά. Τα υφάσματα περιλαμβάνουν πολυέστερ από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και νάιλον, καθώς και καουτσούκ και μαλλί από τα περισσεύματα των εργοστασίων της Nike.

    «Είμαστε υπερήφανοι για τον σχεδιασμό ενός συστήματος ένδυσης που όχι μόνο βοηθάει τους αθλητές να αποδόσουν στο 100%, αλλά και ένα σύστημα που είναι άξιο των επιτευγμάτων των αθλητών», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Janett Nichol, αντιπρόεδρος του Apparel Innovation στη Nike.

    Οι βιώσιμες στολές για τους Ολυμπιακούς αναδεικνύουν την δέσμευση της εταιρείας να προστατεύσει τον πλανήτη, καθώς η παγκόσμια κρίση εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής απειλεί τα πάντα, ακόμα και την προπόνηση και τους αγώνες των αθλητών.

    Εκτός από το γεγονός ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον, η Nike επισημαίνει ότι αποτελούν τις πιο αποδοτικές στολές που έχει δημιουργήσει ποτέ η εταιρεία για αθλητές.

    Η Nike έχει εξοπλίσει τους αθλητές με ξεχωριστές στολές για τους αγώνες, τις προπονήσεις και την μεγάλη στιγμή της απονομής των μεταλλίων.

    Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, οι αθλητές θα φορούν λευκά μπουφάν με ασορτί παντελόνια, τα οποία δημιουργήθηκαν από ανακυκλωμένο πολυέστερ και άλλα υλικά, όπως πλαστικά μπουκάλια.

    Ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες των μπουφάν, όπως το φερμουάρ, το έμβλημα των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς, αλλά και το logo της Nike, όλα είναι από ανακυκλώσιμα υλικά με την ονομασία «Nike Grind», καθώς προέρχονται από ότι έχει περισσεύσει στα εργοστάσια της εταιρείας.

    Όσον αφορά στα παπούτσια, οι αθλητές θα φορούν τα Nike Air Vapormax, με το 75% να είναι κατασκευασμένο από τα περισσεύματα των εργοστασίων.

    Μια μίξη από υφές, σχήματα και χρώματα συνθέτουν τα sneakers, με τους δημιουργούς να αντλούν έμπνευση από τις στοίβες με τα περισσεύματα.

    Το πάνω μέρος τους είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, μειώνοντας την εκπομπή διοξειδίου κατά 30%.

    Στο κάτω μέρος, η πλατφόρμα είναι από μαλλί και κλωστές μειώνοντας επίσης την εκπομπή ρύπων. Παράλληλα, το design έχει την τεχνολογία «Flyease», με την οποία πλέον οι αθλητές μπορούν να βάζουν με άνεση το πόδι τους απευθείας μέσα στο παπούτσι.

    Οι ομάδες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ φορούν φόρμες από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα και νάιλον.

    Μάλιστα, οι στολές του μπάσκετ αποτελούν ένα throwback σε εκείνες που φορούσαν οι αθλητές το 1996, ενώ τα γυναικεία σορτς φέρουν στη μια πλευρά 12 αστέρια, συμβολίζοντας τους 12 Ολυμπιακούς που έχουν συμμετάσχει.

    Τις πρώτες στολές για την ομάδα σκέιτ των ΗΠΑ ανέλαβε επίσης η Nike, με 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 είναι προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 9 Αυγούστου, στο Τόκιο. Παρά τους φόβους για τον κορονοϊό, οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι οι Ολυμπιακοί θα διεξαχθούν κανονικά.



    ΣΧΟΛΙΑ