• Business Of Fashion

    Met Gala: Ποιο θα είναι φέτος το θέμα του πιο φαντασμαγορικού fashion event;

    • NewsRoom

    Στιγμιότυπο από την ταινία «Orlando» της Sally Porter


    Κάθε Μάιο το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης διεξάγει μια έκθεση κοστουμιών, με ένα συγκεκριμένο θέμα, με βάση το οποίο διοργανώνεται και το Met Gala, που αποκαλείται από πολλούς και ως «Όσκαρ της μόδας», με διάσημες προσωπικότητες να ανεβαίνουν τα κόκκινα σκαλιά του μουσείου φορώντας τα πιο φαντασμαγορικά κουστούμια.

    Το φετινό θέμα γύρω από το οποίο πρέπει να δουλέψουν οι σχεδιαστές των οίκων μόδας με τους διάσημους που θα επιμεληθούν ενδυματολογικά είναι το «About Time: Fashion and Duration» (Σχετικά με το Χρόνο: Μόδα και Διάρκεια), που αποφασίστηκε από τον Andrew Bolton, επιμελητή του τμήματος του Costume Institute. Το θέμα είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Orlando» της Sally Porter από το 1992, η οποία με τη σειρά της είναι βασισμένη στο βιβλίο της Virginia Woolf.

    Όπως είναι αναμενόμενο, τόσο η έκθεση, η οποία γιορτάζει φέτος την 150ης επέτειό της, όσο και το μεγάλο event της χρονιάς θα εξυμνήσουν την ιστορία της μόδας από το 1870 μέχρι σήμερα. Η ίδια η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Μαΐου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ το gala θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 4ης Μαΐου. Το Met Gala συνηθίζεται να διοργανώνεται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, με αποτέλεσμα να έχει γίνει «παράδοση» τα τελευταία 15 χρόνια.

    Μάλιστα, ο Max Hollein, διευθυντής του Met δήλωσε για την έκθεση: «Αυτή η έκθεση θα παρουσιάζει την εφήμερη φύση της μόδας, κάνοντας flashbacks και fast-forward μέσα σε αυτήν, προκειμένου να αποκαλύψει πώς μπορεί συνεχώς να επαναλαμβάνεται. Ως εκ τούτου, το show θα παρουσιάσει μια λεπτή συνέχεια της μόδας πάνω από 150 χρόνια της ιστορίας του Μουσείου».

    Η Rihanna στο Met Gala 2018

     

    Η Ariana Grande στο Met Gala 2018

     

    Η Τζένιφερ Λόπεζ στο Met Gala 2018

     

    Η Blake Lively στο Met Gala 2018

     

    Η οικογένεια Kardashians-Jenner στο Met Gala 2019

     

    Η Lady Gaga στο Met Gala 2019

     

    Η Cardi B στο Met Gala 2019

     



    ΣΧΟΛΙΑ