• Business Of Fashion

    Καταρρέουν τα Marks & Spencer;

    • NewsRoom

    Κατάστημα της Marks and Spencer


    Πτώση 62% παρουσίασαν τα προ φόρων κέρδη της Marks & Spencer για το έτος 2018, εξαιτίας του προγραμματισμένου κλεισίματος καταστημάτων, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Ο βρετανικός κολοσσός της Marks & Spencer, που πουλά από είδη ένδυσης μέχρι και τρόφιμα, υλοποιεί αυτήν την περίοδο ένα εκτενές σχέδιο μετασχηματισμού, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το κλείσιμο καταστημάτων, το οποίο, όπως φαίνεται, έχει επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της εταιρείας στα μάτια των καταναλωτών.

    Και αυτό γιατί, όπως φαίνεται και από την υποχώρηση των κερδών της εταιρείας, οι καταναλωτές δείχνουν να έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή μετά το κλείσιμο των πρώτων 20 καταστημάτων που στέρησε την εργασία σε 900 υπαλλήλους.

    Σημειώνεται πως ο διευθύνων σύμβουλος της M&S, Steve Rowe, αποφάσισε να βάλει “λουκέτο” σε 100 ακόμη από τα μεγάλα καταστήματα ένδυσης και τροφίμων, εν μέσω πτώσης των πωλήσεων και των κερδών, συνεχίζοντας την επιθετική πολιτική του.

    Για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, η εταιρεία λιανικής πώλησης είχε κέρδη προ φόρων 66,8 εκατ. στερλίνες (89,5 εκατ. δολάρια) σε σύγκριση με 176,4 εκατ. στερλίνες, έναν χρόνο νωρίτερα.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν 5,4%, στα 580,9 εκατ. στερλίνες από 613 εκατ. Η εταιρεία δέχθηκε πλήγμα από τη μείωση στο μικτό περιθώριο του τμήματος διατροφής, όπως σημείωσε και μεταδίδει το MarketWatch.

    Τέλος, τα έσοδα αυξήθηκαν, στα 10,70 δισ. στερλίνες από 10,62 δισ. Διατηρεί το ετήσιο μέρισμα στις 18,7 πένες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Λουκέτο» σε 100 καταστήματα βάζει η Marks & Spencer

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Marks & Spencer: Μένει ή φεύγει; Τι σχεδιάζει για την ελληνική αγορά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος εποχής για τα Marks & Spencer; (video)



    ΣΧΟΛΙΑ