• Business Of Fashion

    Και όμως, αυτό το αξεσουάρ έχει επιστρέψει στη μόδα


    Οι γραβάτες bolo, το επίσημο αξεσουάρ λαιμού της Αριζόνα και του Τέξας και το απόλυτο αξεσουάρ των καουμπόι της άγριας Δύσης για παραπάνω από 60 χρόνια, έχουν ξανά την τιμητική τους. Στο Παρίσι, ο οίκος Balmain παρουσίασε χρυσές bolo γραβάτες 550 δολαρίων στο σόου του για την ανδρική ένδυση Άνοιξη 2018 – και γρήγορα ξεπούλησε. Στο Instagram, το hashtag #BoloTie έχει 50.446 αναρτήσεις τόσο ανδρών όσο και γυναικών σε σοβαρό ή ειρωνικό (ή σοβαρά ειρωνικό) styling. Στο ίντερνετ, οι αναζητήσεις του όρου “bolo tie amazon” έχουν αυξηθεί κατά 120% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με το Google Trends.

    Η λέξη bolo προέρχεται από το boleadora, το αργεντίνικο λάσο, ωστόσο η ακριβής προέλευση του αξεσουάρ παραμένει μυστήριο. Ένας άντρας ονόματι Victor Cedarstaff ισχυρίζεται πως αυτός είναι ο δημιουργός του: Τη δεκαετία του 1940 το καπέλο του κινδύνευε να φύγει καθώς ίππευε το άλογό του και το έδεσε γύρω από το λαιμό του προκειμένου να μην το χάσει.

    Το «λάσο του λαιμού», όπως αποκαλείται, έκανε την είσοδό του στην mainstream μόδα στα 80’s, όταν φορέθηκε από τα συγκροτήματα Rockabilly και New Wave και έκτοτε έχει υιοθετηθεί από πολλούς celebrities, από τον Billy Murray, τον Ed Ruscha και τον Johnny Depp μέχρι τον Bruno Mars και φυσικά τον Macklemore. Και όπως συνέβη με την αναγέννηση των άσχημων sneakers και κάθε λογής «αρχαίων» κομματιών, οι bolo γραβάτες επανήλθαν στο σήμερα.

    Αποτέλεσμα εικόνας για johnny depp wearing bolo tie

    Αποτέλεσμα εικόνας για bruno mars wearing bolo tie

    «Αυτό το καλοκαίρι έχουμε δει πολλούς γαμπρούς να αγοράζουν τη γραβάτα bolo για τους ίδιους ή τους κουμπάρους τους για τη μεγάλη μέρα», λέει η Hayley Faw, επικεφαλής του brand Apse Adorn. Η επωνυμία φτιάχνει bolos εδώ και περίπου δύο χρόνια.

    Και όσον αφορά τη ζήτησή τους, η ίδια πιστεύει ότι πλέον οι άντρες γίνονται πιο τολμηροί με το στιλ τους. «Οι bolo γραβάτες είναι ένας απλός τρόπος να φορέσει κανείς αξεσουάρ χωρίς να καταφύγει στα κοσμήματα», ανέφερε η ίδια στο Bloomberg.

    Και μπορεί τα western σχέδια να κυριαρχούν στα bolos, αλλά παρακάτω θα δείτε μερικά κλασσικά και σύγχρονα κομμάτια, από 45 έως 3.000 δολάρια, που είναι πιθανό να πάρει το μάτι σας στο Instagram feed σας.

    Caliny UrBolos, $57.75
    1922 Peace Dollar, $79.95
    APSEadorn Wooden Bolo, $45
    North Skull, $135
    Turquiose Beaded Edge, $84.95
    Gibson Nez Sterling Silver Turquoise, $3,200
    Alligator Claw, $175
    Sacred Bull, $42
    Stamped Bola Tie, $895
    Vintage Navajo Turquoise and Silver Tie, $1,450
    Eagle Dancer, $750
    Silver Deer Kachina, $333
    Monogrammed Silver and Gold, $133
    Silver Multistone Zuni T-Bird, $165



    ΣΧΟΛΙΑ