• Business Of Fashion

    Η πρώτη επίδειξη του οίκου Chanel μετά τον θάνατο του θρυλικού Karl Lagerfeld και τα… απρόοπτα

    • NewsRoom


    Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Coco Chanel, Virginie Viard, παρουσίασε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου την αναμενόμενη συλλογή της για την άνοιξη/καλοκαίρι 2020, στο Grand Palais του Παρισιού.

    Το δεξί χέρι του Karl Lagerfeld, έχοντας απομνημονεύσει όλες τις μεθόδους του, παρουσίασε μόνη της αυτή την φόρα την δικιά της συλλογή, 7 μήνες μετά τον θάνατο του. Η επίδειξη είχε ένα άρωμα νεανικότητας, κομψότητας και αυτό το τόσο γνώριμο στυλ του οίκου, το preppy look,  που θυμίζει στιγμές της  Blair Waldworf στην σειρά Gossip Girl.

    Στήνοντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό με έμπνευση από τα σπίτια της γαλλικής πρωτεύουσας, με τις ξεθωριασμένες καμινάδες και τα σκουριασμένα παράθυρα, μετέφερε έναν αέρα νοσταλγίας στην πασαρέλα, ενώ αντί για κανονική πασαρέλα, είχαν δημιουργήσει ένα catwalk ειδικά διαμορφωμένο από στέγες σπιτιών, μειώνοντας την απόσταση από τον ουρανό  και ίσως φέρνοντας πιο κοντά το κοινό με τον ίδιο τον  Karl, εφόσον το όραμα του συνεχίζει από την Virginie Viard.

    Virginie Viard

    Η ίδια ανέφερε για την πηγή έμπνευσης της επίδειξης ότι «οι στέγες του Παρισιού μου θυμίζουν τη Nouvelle Vague. Ονειρεύτηκα την Kristen Stewart ως Jean Seberg και όλες τις ηθοποιούς που έχουν υποδυθεί την Gabrielle Chanel να περπατούν ντυμένες στις στέγες με τα ρούχα της συλλογής».

    Στην πασαρέλα του οίκου, o απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν το tweed, ενώ την εμφάνιση τους έκαναν τα διαχρονικά denim κομμάτια. Ακόμα στα σχέδια της Virginie Viard  κυριάρχησαν εξίσου τα ruffles, καρό patterns, ρίγες, prints και πούλιες. Ταγιέρ, κοστούμια, κοντά σορτς, cropped jackets, coatdresses, περιλαίμια, γιακάδες, μανσέτες, ζώνες με αλυσίδες, καπέλα και πέδιλα με καλσόν συνέθεσαν την πιο κομψή ανοιξιάτικη συλλογή του οίκου Chanel.

    Βέβαια από την άψογη επίδειξη μόδας δεν λείψανε και τα παρατράγουδα. Ενώ τα μοντέλα περπατούσαν στις ειδικά διαμορφωμένες στέγες που είχαν στηθεί για την επίδειξη μέσα στο Grand Palais, μια γυναίκα φορώντας ένα tweed κοστούμι, ανέβηκε στην πασαρέλα και ξεκίνησε να περπατάει ανάμεσα τους.

    Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα πρόκειται για την Marie Benoliele, μια διάσημη κωμικό YouTuber η οποία διαθέτει πάνω από 220.000 subscribers στο YouTube. Μάλιστα το πασίγνωστο μοντέλο Gigi Hadid, πλησίασε την γυναίκα κατά τη διάρκεια του φινάλε, συνοδεύοντάς την εκτός της πασαρέλας όπως αναφέρει στην εφημερίδα The Guardian. Η ασφάλεια της εκδήλωσης τελικά κατάφερε να απομακρύνει τη γυναίκα από την αίθουσα, αλλά αφού ολοκλήρωσε τη βόλτα της ανάμεσα στα δεκάδες μοντέλα.

    Η YouTuber εξήγησε πως εισέβαλε στο σόου της Chanel γιατί είναι ένας «αθάνατος» Οίκος μόδας δηλώνοντας:

    «Αντιλαμβάνομαι πως πολλοί άνθρωποι νιώθουν οργή γιατί δούλεψαν πολύ για την επίδειξη αλλά στο τέλος της ημέρας δεν χάλασα τίποτα! Είμαι απλά μια αστεία εικόνα πίσω από μια ταινία».



    ΣΧΟΛΙΑ