• Business Of Fashion

    Η νέα συλλογή του Ρικ Όουενς ως απάντηση στην πολιτική Τραμπ

    ρικ οουενς

    Από την ανδρική συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2020 του Ρικ Όουενς


    Ως απάντηση στην εμμονή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να υψώσει τείχος στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό έρχεται η νέα συλλογή του σχεδιαστή μόδας Ρικ Όουενς, εμπνευσμένη από τις μεξικανικές καταβολές του.

    Για αυτή τη νέα συλλογή, ο Ρικ Όουενς άντλησε έμπνευση από τα παιδικά του χρόνια, κάνοντας αναφορές στη μητέρα, στον πατέρα του, στις διακοπές με τα ξαδέρφια του και στη διαρκή εμμονή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να διαχωρίσει τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

    Για την παρουσίαση της ανδρικής συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, ο δημιουργός επέλεξε και πάλι το Παρίσι και η επίδειξη έγινε, ως συνήθως, στην αυλή του Palais De Tokyo.

    Ωστόσο, αυτή τη φορά, ως κεντρικό σημείο της πασαρέλας επιλέχθηκε ένα γλυπτό του Βρετανού καλλιτέχνη Thomas Houseago.

    Ρικ Όουενς
    Από την ανδρική συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2020 του Ρικ Όουενς

    Το θέμα της επίδειξης μόδας ήταν η δική του μεξικανική κληρονομιά, με τη συλλογή να φέρει το όνομα της γιαγιάς του, TECUATL, από τη μεξικανική φυλή των Μιξτέκων.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που ακολούθησε την επίδειξη, ο Ρικ Όουενς δήλωσε: «Η μητέρα μου και εγώ μάθαμε Αγγλικά μαζί, όταν άρχισε να με πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και ο πατέρας μου δούλευε στα δικαστήρια του Πόρτρβιλ, ως μεταφραστής για τους Μεξικανούς μετανάστες που δούλευσαν στα χωράφια που αποτελούσαν σημαντικό μέρος της γεωργικής βιομηχανίας της κομητείας San Joaquin».

    Ρικ Όουενς
    Από την ανδρική συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2020 του Ρικ Όουενς
    Ο σχεδιαστής μόδας από την Καλιφόρνια εξήγησε στα σχόλιά του για τη συλλογή ότι θέλησε να εξερευνήσει την προσωπική του κληρονομιά από αντίδραση στην εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ να ορθώσει το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

    «Το να μπορέσω να συνδυάσω τον μοντερνισμό και το Μεξικό είναι η κατεύθυνση που ήθελα να προωθήσω. Θυμάμαι τη μητέρα μου και όλες τις περίτεχνες ενδυμασίες και μετέφρασα μερικά από αυτά τα σχέδια σε γεωμετρικά μοτίβα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός σχεδιαστής.

    Η νέα συλλογή του Ρικ Όουενς περιλαμβάνει μακριά παλτό με έντονους ώμους, φαρδιά παντελόνια σε ροζ ιριδίζον, αλλά και χρυσό και ασημί, σακάκια με μία αίσθηση Glam Rock, t-shirt με V, αλλά και ολόσωμες λευκές και μαύρες αδιάβροχες φόρμες με φερμουάρ.

    ρικ οουενς
    Από την ανδρική συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2020 του Ρικ Όουενς
    To έμβλημα της Ομοσπονδίας «Ενωμένοι Αγρότες Αμερικής», που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960, ο αετός των Αζτέκων εμφανίστηκε σε T-shirt και σε υπερμεγέθη πουκάμισα, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων θα ενισχύσουν τις ανάγκες του συνδικάτου.

    Ταυτόχρονα, ο σχεδιαστής παρουσίασε μία δεύτερη συνεργασία, με την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Champion, που γιορτάζει τα εκατό της χρόνια.

    «Θυμάμαι τα ξαδέρφια μου, που φορούσαν T-shirt και σορτς Champion όταν πηγαίναμε να επισκεφθούμε τους συγγενείς μας στο Μεξικό τη δεκαετία του 1970»,  ανέφερε ο Όουεν, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες μετατροπές των αθλητικών ρούχων.



    ΣΧΟΛΙΑ