• Business Of Fashion

    Μια λαμπερή τελετή – ωδή στο καλλιτεχνικό έργο του Καρλ Λάγκερφελντ (pics)

    λαγκερφελντ

    Η τελετή αφιερωμένη στον Καρλ Λάγκερφελντ.


    Μια συγκλονιστική τελετή, με τίτλο «Karl For Ever», στην οποία συμμετείχαν τρεις από τους σημαντικότερους οίκους μόδας του πλανήτη, διοργανώθηκε στο Παρίσι, με στόχο ο κόσμος της μόδας να αποτίσει φόρο τιμής στον εμβληματικό σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ (Karl Lagerfeld).

    Το Grand Palais του Παρισιού μετατράπηκε σε ένα μεγάλο πάρτι της μόδας, όπου σπουδαίοι εκπρόσωποι του χώρου, αλλά και λαμπερά πρόσωπα συγκεντρώθηκαν με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη και το έργο του αξέχαστου Καρλ Λάγκερφελντ, που έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή.

    Τη λαμπερή βραδιά διοργάνωσαν, σε μια εμβληματική συνεργασία, οι οίκοι μόδας Chanel, Fendi και Karl Lagerfeld. Τρεις οίκοι στους οποίους ο δημιουργός διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο.

    Το σύνολο της διοργάνωσης επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε ο Robert Carsen.

    Ο χώρος φιλοξένησε συνολικά 2.500 επισκέπτες, που βρέθηκαν στο Grand Palais για να γιορτάσουν τη μνήμη του Καρλ Λάγκερφελντ.
    Η τελετή αφιερωμένη στον Καρλ Λάγκερφελντ.

    Στη διάρκεια της τελετής, παρουσιάστηκαν οι πολλές, διαφορετικές και ενδιαφέρουσες πλευρές του μοναδικού σχεδιαστή, μέσα από την προβολή μιας ταινίας, η οποία γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του, με μαρτυρίες από τους ανθρώπους που τον γνώριζαν, καθώς και με τη συμμετοχή, σε ζωντανό χρόνο, απίστευτα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών, και χορευτών, που ερμήνευσαν τη μουσική και τη λογοτεχνία που ο Καρλ αγαπούσε τόσο πολύ.

    Πιο συγκεκριμένα, οι ηθοποιοί Tilda Swinton, Fanny Ardant, Cara Delevingne και Helen Mirren, φίλοι του Καρλ Λάγκερφελντ, απήγγειλαν αποσπάσματα από έργα αγαπημένων του συγγραφέων, όπως οι Virginia Woolf, Stéphane Mallarmé, Colette και Edith Sitwell.

    Η τελετή αφιερωμένη στον Καρλ Λάγκερφελντ.

    Επιπροσθέτως, ο εκπληκτικός χορευτής Jookin Lil Buck, ο λαμπρός βιολιστής Charlie Siem -ο οποίος έπαιξε έργα του Paganini, ενός από τους αγαπημένους συνθέτες της μητέρας του Karl Lagerfeld, Elizabeth, ο Αργεντίνος χορογράφος German Cornejo, συνοδευόμενος από 17 χορευτές ταγκό και από την επταμελή ορχήστρα του από το Μπουένος Άιρες -ο Carlos Gardel ήταν ο αγαπημένος τραγουδιστής του Καρλ Λάγκερφελντ και το ταγκό ήταν ο αγαπημένος του χορός-, ο διάσημος πιανίστας Lang Lang, που έπαιξε Σοπέν στο πιάνο που σχεδίασε ο Καρλ Λάγκερφελντ για την 150ή επέτειο της Steinway, και ο Αμερικανός καλλιτέχνης Pharrell Williams ήταν επίσης στη σκηνή, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον φίλο και τον άνθρωπο που τους επηρέασε βαθιά.

    Η τελετή αφιερωμένη στον Καρλ Λάγκερφελντ.
    Ακόμη, παρουσιάστηκε μια θεαματική έκθεση 56 πορτρέτων, που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του από μερικούς από τους πιο διάσημους φωτογράφους, στο περιβάλλον που συνέθεσε ο Robert Carsen, εμπνευσμένο από τα αγαπημένα χρώματα του Καρλ: ασπρόμαυρο, με μια κόκκινη πινελιά.

    «Ήθελα κάτι γεμάτο ζωή και απροσδόκητο», δήλωσε ο Carsen στο WWD, προσθέτοντας ότι η εκδήλωση σχεδιάστηκε πάνω από όλα ως μια «χαρούμενη γιορτή για τον Karl», την ελαφρύτερη πλευρά του Lagerfeld.

    Οι συμμετέχοντες έβαλαν την πινελιά τους στην βραδιά, αποτίοντας τον δικό τους φόρο τιμής στον δημιουργό, σε μια τελετή τόσο αξιόλογη, όσο και η επαγγελματική πορεία του Καρλ Λάγκερφελντ.

    Στην τελετή παρευρέθησαν σημαντικά ονόματα, όπως η Brigitte Macron, η Carla Bruni, η Anna Wintour, o Bruno Pavlovsky, η Claudia Schiffer, η Cara Delevingne και άλλοι.

    Serge Brunschwig, Sidney Toledano, Brigitte Macron, Bruno Pavlovsky (Getty Images/ Ideal Image)
    Farida Khelfa, Carla Bruni (Getty Images/ Ideal Image)
    Anna Wintour, Bruno Pavlovsky
    Claudia Schiffer
    Gigi Hadid
    Cara Delevingne (Getty Images/ Ideal Image)
    Inès de la Fressange
    Pharrell Williams



    ΣΧΟΛΙΑ