• Business Of Fashion

    Η ιστορία πίσω από το πολύτιμο κολιέ της βασίλισσας Ελισάβετ που «δάνεισε» στην Κέιτ Μίντλετον

    • NewsRoom


    Τι κι αν έχουν περάσει μέρες; Η εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον στην ετήσια διπλωματική εκδήλωση που διοργάνωσε η βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ, συνεχίζει να κάνει τον κόσμο να μιλάει για αυτή.

    Πέρα από την τιάρα «Cambridge Lover’s Knot», που τελικά επέλεξε η Κέιτ, και το βελούδινο μαύρο φόρεμα Alexander McQueen, η δούκισσα φόρεσε ένα ακόμη εκπληκτικό κομμάτι που μαγνήτισε το φακό των φωτογράφων,  το υπέροχο κολιέ «Nizam of Hyderabad», από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ.

    Το κολιέ «Nizam of Hyderabad» σχεδιάστηκε από τον οίκο κοσμημάτων Cartier τη δεκαετία του 1930 και είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αξεσουάρ της βασίλισσας που σπάνια βγαίνει από το θησαυροφυλάκιό της. Η Κέιτ έχει φορέσει άλλη μία φορά το περίτεχνο κολιέ, το 2014, στο Ετήσιο Γκαλά της Εθνικής Πινακοθήκης, συνδυάζοντάς το με μια δημιουργία της Jenny Packham.

    Το κόσμημα, ήταν δώρο για την ημέρα του γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947 από τον τελευταίο μαχαραγιά του Nizam του Χαϊντεραμπάντ, Mir Osman Ali Khan. Εκείνη την εποχή, ο Ali Khan ήταν ένας από τους πλουσιότερους ηγεμόνες στον κόσμο και τα κοσμήματα των Nizams εξακολουθούν να παραμένουν μερικά από τα πιο μεγαλοπρεπή και ακριβά κοσμήματα στην Ινδία. Σύμφωνα με την Express, όταν η ινδική κυβέρνηση αγόρασε τη συλλογή, το 1995, κόστισε 70 εκατομμύρια δολάρια.

    Το περιδέραιο διαθέτει 38 διαμάντια, με 13 πρόσθετα και ένα κεντρικό σε σχήμα αχλαδιού. Το κόσμημα, μαζί με άλλες δημιουργίες Cartier, παραμένει στη διάθεση της βασίλισσας και περιστασιακά, πλέον, και της Κέιτ.



    ΣΧΟΛΙΑ