• Business Of Fashion

    Celia Kritharioti: Αποθέωση στην Πόλη του Φωτός με έμπνευση από τη θάλασσα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Coco Rocha, Σήλια Κριθαριώτη, Νίκος Τσάκος

    Coco Rocha, Σήλια Κριθαριώτη, Νίκος Τσάκος


    Ήταν η δέκατη φορά στην καριέρα της που η Σήλια Κριθαριώτη (Celia Kritharioti) παρουσίασε κολεξιόν της στη Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, αφού η Federation Francaise de la Haute Couture έχει συμπεριλάβει στην Agenda της την Ελληνίδα δημιουργό μόδας.

    Μετά τα προηγούμενα σόου της Σήλιας στην «Πόλη του Φωτός», από τα σαλόνια του Ritz μέχρι το Musee des Arts Decoratifs με διάσημα ονόματα της διεθνούς πασαρέλας, που φόρεσαν τις δημιουργίες της, αυτή τη φορά η διεθνούς φήμης Ελληνίδα δημιουργός μόδας επέλεξε το Pavillon Cambon Capucines,  έναν επιβλητικό χώρο που μεταμορφώθηκε σε βυθό της θάλασσας, καθώς η θάλασσα και ο κόσμος της ήταν η βασική έμπνευση για τη φετινή συλλογή.

    Χριστιάννα Καίσαρη, Αναστασία Καίσαρη, Μάυρα Τσαβλίρη με την κόρη της, Χριστίνα Μήτση
    Χριστιάννα Καίσαρη, Αναστασία Καίσαρη, Μάυρα Τσαβλίρη με την κόρη της, Κλαίρη, Χριστίνα Μήτση

    Η θάλασσα αποτελεί μεγάλη αγάπη για τη σχεδιάστρια. Στοιχεία όπως τα κοχύλια, που αποτελούν σύμβολο ζωής, αντοχής και ελπίδας, τα κοράλλια με τα μαγικά τους χρώματα, αλλά και υδρόβια πλάσματα, όπως αστακοί, ιππόκαμποι και καβούρια, κόσμησαν mermaid και mini dresses.

    Αστραφτερά χειροποίητα κεντήματα που αποτυπώνουν τους ιριδισμούς του κύματος και το παιχνίδι τους με τον ήλιο και το φεγγάρι αποτύπωσαν την παράδοση του ιστορικότερου ατελιέ της Ελλάδας, ενώ τα φίνα υφάσματα που η Σήλια «σμιλεύει» για να δημιουργήσει μοναδικά evening gowns που αποθεώνουν τη γυναικεία φιγούρα κυριάρχησαν στο catwalk.

    Μπλε, aqua, πράσινο, ροζ, μοβ, χρυσό, ασήμι και κίτρινο σε οργάντζα και μεταξωτό τούλι συνθέτουν μια συλλογή που εξυμνεί τη θάλασσα.

    «Η θάλασσα αποτελεί έμπνευση και σημείο αναφοράς για μένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να τη βλέπω ή να ταξιδεύω μέσα της», δήλωσε η ίδια.

    «Σε έναν κόσμο όπου η θάλασσα δεν είναι απλώς ένα σκηνικό, αλλά μια πηγή έμπνευσης, είμαστε υποχρεωμένοι να αναλογιστούμε τον αντίκτυπο των επιλογών μας. Το κάλεσμα να διατηρούμε τους ωκεανούς μας καθαρούς αντηχεί μέσα από τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής, συμβολίζοντας την αρμονία μεταξύ της ομορφιάς και του περιβάλλοντος που μας γεννά εκ νέου».

    Η υποβρύχια αγάπη, που εκδηλώνεται μέσω της Celia Kritharioti Couture, είναι μια γιορτή διασύνδεσης της μόδας, της φύσης και της κοινής μας δέσμευσης για βιωσιμότητα – μια ωδή στη θάλασσα, την αιώνια μούσα μας.

    Η Ναόμι Κάμπελ που άνοιξε το ντεφιλέ με μια μοναδική λευκή τουαλέτα καταχειροκροτήθηκε από τους καλεσμένους, ενώ η Coco Rocha, φορώντας μια τουαλέτα σε χρώμα κίτρινο-lime, με τις χορευτικές κινήσεις της πάνω στην πασαρέλα, έμοιαζε με γοργόνα που προσπαθεί να ανέβει στην επιφάνεια της θάλασσας! Καταχειροκροτήθηκε επίσης η Candice Swanpoel.

    Η πρόσκληση ήταν για τις 17:00 όμως ο κόσμος είχε ήδη συγκεντρωθεί αρκετά νωρίτερα στον χώρο.

    Η πρόσκληση για το σόου της Celia Kritharioti
    Η πρόσκληση για το σόου της Celia Kritharioti

    Ανάμεσα στους δεκάδες δημοσιογράφους μόδας ήταν η Sarah Harris και η Dena Giannini της βρετανικής Vogue, η Lydia Slater του βρετανικού Harper’s Bazaar, η Sasha Slater της Telegraph. Στις πρώτες σειρές βρέθηκε και η Isabel Getty, η Sabrina Percy, o Κωνσταντίνος Αργυρός, η Καλομοίρα και ο σύζυγός της, η Μαρίνα Βερνίκου, η Αλεξία Ν. Παπανδρέου,  η Χριστιάννα και η Αναστασία Καίσαρη, η Δήμητρα Κούστα, η Βέτα Τσουκαλά, η Μάριλη Γλύπτη, η Καρολίνα Αγγελοπούλου, η Σούλα Λιάκου  αλλά και πολλοί εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου.

    Ανέστης Ευαγγελόπουλος, Sara Sampaio, Ρόη Αποστολοπούλου
    Ανέστης Ευαγγελόπουλος, Sara Sampaio, Ρόη Αποστολοπούλου
    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός
    Ο Κωνσταντίνος Αργυρός
    Η Καλομοίρα με τον σύζυγό της
    Η Καλομοίρα με τον σύζυγό της

    Το make up επιμελήθηκε ο εξαιρετικός Patrick Ta, ο οποίος ταξίδεψε από το Λος Άντζελες ειδικά για το σόου και η Μαρία Νικολουδάκη.

    Η συνέχεια της βραδιάς ήταν στο Hotel de Crillon, όπου η Σήλια υποδέχθηκε τους καλεσμένους της για να διασκεδάσουν μέχρι τις μεγάλες πρωϊνές ώρες με τις μουσικές επιλογές του  Κωνσταντίνου Αργυρού και της Καλομοίρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Celia Kritharioti: Όλα όσα έγιναν στο λαμπερό couture show στο Παρίσι – Έκλεψε τις εντυπώσεις η θρυλική Ναόμι Κάμπελ

    Σήλια Κριθαριώτη-Νίκος Τσάκος: Για σκι στο Γκστάαντ και το διαμαντένιο δαχτυλίδι των πολλών καρατίων

    Ο Ράιαν Γκόσλινγκ κατακεραυνώνει τα Όσκαρ: «Δεν υπάρχει Κεν χωρίς Barbie»



    ΣΧΟΛΙΑ