• Business Of Fashion

    Bridal Week: Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα νυφικά

    • Μαργαρίτα Οικονόμου


    Ενώ οι πασαρέλες ετοιμάζονται να υποδεχθούν την εβδομάδα μόδας της άνοιξης του 2020, στην Νέα Υόρκη παρελαύνουν αυτήν την περίοδο οι νυφικές δημιουργίες των μεγάλων οίκων μόδας για το φθινόπωρο, με το μήνυμα των δημιουργιών να είναι ξεκάθαρο: η διαχωριστική γραμμή μεταξύ  ready to wear και επίσημου νυφικού ολοένα ξεθωριάζει.

    Από τις δημιουργίες των Vera Wang, Danielle Frankel, Oscar de la Renta και Monique Lhuillier διαπιστώνει κανείς ότι η εποχή των μεγαλοπρεπών, «φουσκωτών»  νυφικών με τις βάτες και τα υπερβολικά σχέδια, τους κρυστάλλους και τα πολλά υφάσματα έχουν περάσει, ίσως και ανεπιστρεπτί.

    Οι σχεδιαστές έχουν πλέον εγκαταλείψει τα κλασικά σχέδια των νυφικών που φέρνουν σε πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ, αγκαλιάζοντας την σύγχρονη πολυάσχολη γυναίκα, που δεν ονειρεύεται γάμους και μυστήρια, αλλά την δεξίωση και το ολονύχτιο πάρτι μετά.

    Κοψίματα, ιδιαίτερα σχέδια, διαφάνειες και see-through, floral πατρόν, τούλια και party dresses είναι μερικές από τις τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Bridal Week.

    Marchesa
    Lela Rose
    Victor & Rolf
    Oscar de la Renta
    Danielle Frankel
    Monique Lhuillier
    Carolina Herrera
    Vera Wang



    ΣΧΟΛΙΑ