• Bons Vivants

    Μια Πρεμιέρα μέσα στον Χειμώνα για τα «Τα Παιδιά του Χειμώνα»

    Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Αlexander Payne με την κυρία Majd Samaan της Τanweer

    Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Αlexander Payne με την κυρία Majd Samaan της Τanweer


    Στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος της Αγίας Παρασκευής, που σύντομα θα γιορτάσει τα 150 χρόνια παρουσίας του στον χώρο της εκπαίδευσης,  εκεί που η μητέρα του υπήρξε μαθήτρια, πριν φύγει για την Αμερική γύρω στο 1938, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο ελληνικής καταγωγής πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Alexander Payne μαζί με την κόρη του για την πρεμιέρα της πολλά υποσχόμενης νέας του ταινίας «Τα Παιδιά του Χειμώνα».

    Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Paul Giamatti, που ήδη έχει τιμηθεί με Χρυσή Σφαίρα πριν από λίγες εβδομάδες για τον ρόλο του στην ταινία αυτή και έχει προταθεί για βραβείο BAFTA, χαιρέτησε τους παραβρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα με ένα κινηματογραφημένο μήνυμα.

    Και καθώς γράφω για την πρεμιέρα, μαθαίνω ότι ανακοινωθήκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ και «Τα παιδιά του Χειμώνα» έχουν 5 υποψηφιότητες με τον πρωταγωνιστή και πάλι υποψήφιο για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου, ενώ η  «αρχιμαγείρισσα» του κολλεγίου όπου εκτυλίσσεται η ταινία, η Ντα’Βαιν Τζόυ Ραντολφ, ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφια για Όσκαρ δευτέρου γυναικείου ρόλου.

    O κ. David Horner, Phd, Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στη σκηνή του Θεάτρου
    Κίμων Φραγκάκης, Αγάπη Μιχελή
    Κίμων Φραγκάκης, Αγάπη Μιχελή
    Δωροθέα Μερκούρη, Gaia Μερκούρη

    Πριν από την έναρξη της προβολής, ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος συναντήθηκε με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου σε θερμό κλίμα.

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου με την κυρία Majd Samaan
    Majd Samaan, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη
    Θεοδώρα Βρούτση, Λουκία Συριοπούλου-Παπαθανάση, Rania Khoury
    Μαρία Προμπονά-Μανώλη, Δαρεία Σπυρίδη

    «Αν είχα μια συμβουλή για τους Έλληνες δημιουργούς ταινιών, δήλωσε ο Payne, θα ήταν αυτή που έχω προς όλους. Φτιάξτε κωμωδίες! Μην ξεχνάτε ότι οι κωμωδίες αποτελούν σοβαρό είδος».

    Η ταινία, μια γλυκόπικρη ντραμεντί, εκτυλίσσεται σε μια άδεια πανεπιστημιούπολη της Νέας Αγγλίας, τον χειμώνα του 1970, σε ένα αμερικανικό κολλέγιο υψηλού κύρους, με τον «στριμμένο» καθηγητή να υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων για να προσέχει λίγους σπουδαστές που δεν είχαν πού αλλού να πάνε. Μαζί και η αρχιμαγείρισσα του κολλεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ. Αλλά η συνέχεια… επί της οθόνης.

    Διαβάστε επίσης

    Gucci: Super deal 963 εκατ. δολ. για την απόκτηση ακινήτου στο Μανχάταν

    Λάρα Σταφυλοπάτη: Στην Ελβετία με τα ενδοσκοπικά έργα της

    Νικόλας Σεβαστάκης: «Οι κρίσεις καθιστούν αβέβαιο το μέλλον»



    ΣΧΟΛΙΑ