• Bons Vivants

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Ροή δωρεών in memoriam στην Ελπίδα

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη

    Μαριάννα Βαρδινογιάννη


    Τρεις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ανακοινώθηκε ο απροσδόκητος θάνατος της αναντικατάστατης φιλανθρώπου. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνεχίζει να εμπνέει, να αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες δωρεές στον τομέα του παιδικού καρκίνου. Το απαράμιλλο έργο της λειτουργεί σαν φάρος διάχυσης του μηνύματος της Ελπίδας ακόμη και μετά τον θάνατό της.

    Αλυσίδα αγάπης

    Τρεις μήνες μετά την απώλειά της, μεγάλες δωρεές συνεχίζουν να εισρέουν ακαταπάυστως στο σωματείο Ελπίδα σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο αποδεικνύοντας την ασίγαστη δύναμη του πηγαίου μηνύματός της. Με δονήσεις, απήχηση και κυματισμούς πέρα από το θάνατό της, στα μήκη και στα πλάτη αυτού του κόσμου που υπηρέτησε.

    Οι δωρεές προέρχονται από ηγέτες ξένων χωρών, μεγάλες εταιρείες και επιχειρηματίες, ιδρύματα και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, από φίλους και υποστηρικτές του σωματείου.

    Έρχονται από κάθε σημείο της Ελλάδας, από την ομογένεια και πολλές χώρες του εξωτερικού. Αποτελούν αλυσίδα αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους, όπως είχε οραματιστεί η αείμνηστη Μαριάννα Βαρδινογιάννη ιδρύοντας την Ελπίδα πριν από τριάντα τρία χρόνια.

    Ψήφος εμπιστοσύνης

    Τα σημαντικά ποσά που συγκεντρώθηκαν και εξακολουθούν να κατατίθενται στη μνήμη της και τη στιγμή της γραφής αυτής της είδησης, συνιστούν θεμέλιο για τη νέα σελίδα του συλλόγου στη μεγάλη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.

    Εκφράζουν ουσιαστικά ένα ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης, μία καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα πρόεδρο Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, κόρη της ιδρύτριας.

    Φάρος δράσης

    Μέσω της Ελπίδας ανακοινώθηκε ότι «η Πρόεδρος κυρία Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ολόκληρη η οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς όλους για την αμέριστη συμπαράσταση στο βαθύ πένθος αλλά και τη διαρκή στήριξη στο πολυσήμαντο έργο που άφησε ως παρακαταθήκη η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

    Το πλήθος των δωρεών που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη της είναι συγκινητικό και αποτελεί έκφραση αγάπης, φόρο τιμής και αναγνώριση των οραμάτων, της ενσυναίσθησης, της καλοσύνης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο που υπηρέτησε σε όλη της τη ζωή η ιδρύτρια του Σωματείου. Το όραμά της για τη σωτηρία όλων των παιδιών που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο γίνεται φάρος δράσης και έμπνευση για το μέλλον».



    ΣΧΟΛΙΑ