• Bons Vivants

    Λαμπερές παρουσίες στο χριστουγεννιάτικο δείπνο του Πόλυ και της Ρόζμαρι Χατζηιωάννου

    Πόλυς και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου σε παλαιότερη φωτό

    Πόλυς και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου σε παλαιότερη φωτό


    Φωταγωγημένο και στολισμένο το παλαιό ανάκτορο της βασίλισσας Φρειδερίκης στην οδό Διαμαντίδου στο Ψυχικό, που ανήκει πλέον στην οικογένεια Χατζηιωάννου, το βράδυ της Τετάρτης, με τις λιμουζίνες να καταφθάνουν η μία πίσω από την άλλη.

    Ο λόγος; Το χριστουγεννιάτικό κάλεσμα του Πόλυ και της Ρόζμαρι Χατζηιωάννου και τα επίσημα εγκαίνια της κατοικίας τους, που ανακαινίσθηκε εκ βάθρων μετά το τέλος των δικαστικών θεμάτων που είχε.

    Μία εβδομάδα μετά το μεσημεριανό κάλεσμα για κυρίες που παρέθεσε η Ρόζμαρι, ήλθε η σειρά και των κυρίων που κατέφθασαν με τις συζύγους τους για να ευχηθούν το «καλορίζικο» για το σπίτι και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για τις ημέρες των εορτών.

    Έναν ανθοστόλιστο κήπο θύμιζε το εσωτερικό του σπιτιού, με πράσινα φυτά να κρέμονται από το ταβάνι και να στολίζουν τις πόρτες, ενώ πανύψηλες ορχιδέες είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος των μακρόστενων τραπεζιών, δημιουργώντας μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα.

    Τα υπέροχα σερβίτσια φαγητού από πορσελάνη Limoges του Christian Dior, ασημένια μαχαιροπήρουνα σε αρχαϊκό ελληνικό σχέδιο του ιταλικού οίκου Pampalone και κρυστάλλινα ποτήρια Baccarat άστραφταν από τα χιλιάδες κεριά που στόλιζαν το τραπέζι.

    Το exclusive δείπνο, που είχε επιμεληθεί γνωστός chef, τιμήθηκε δεόντως από τους καλεσμένους που σχολίασαν το κομψό στόλισμα των τραπεζιών.

    Στην αρχή, το hors d’oeuvre ήταν χαβιάρι με ζεστά blinis.

    Σούπα με κολοκύθα, ραβιόλι με καραβίδα και φιλέτο περιλάμβανε το μενού που έκλεισε με τούρτα αλλά και μελομακάρονα. Και όλα αυτά συνοδεία λευκού κρασιού Sancerre Jean Paul Balland και κόκκινου Rothchild Château des Laurets του 2016.

    Οι οικοδεσπότες, Πόλυς και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, είχαν φροντίσει να στρωθεί, εκτός από τα δύο μεγάλα τραπέζια των 70 ατόμων, και ένα τραπέζι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πισίνας για να φιλοξενήσει τα παιδιά των προσκεκλημένων που συνοδεύονταν από τους γόνους τους.

    Οι καλεσμένοι θαύμασαν τα καλοδιαλεγμένα έργα τέχνης από διάσημους διεθνείς ζωγράφους, ενώ ο χρυσός πολυέλαιος που κοσμεί την τραπεζαρία ήταν έργο του γάλλου γλύπτη Lalanne.

    Οι συζητήσεις γύρω από τα τραπέζια ήταν, βέβαια, γύρω από τις επερχόμενες διακοπές και το πού θα περάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

    Επικράτησαν οι ελβετικές πλαγιές με το Gstaadt να προηγείται στις προτιμήσεις. Ακολούθησαν η γαλλική Cοurchevel, αλλά και η επίσης γαλλική Megeve, ενώ πολλοί επέλεξαν να βρεθούν στο Λονδίνο και στο Παρίσι χωρίς να χάνει το ενδιαφέρον πολλών και η Αράχωβα.

    Το μουσικό συγκρότημα The Gypsy Queens, που ειδικεύεται στις πριβέ εμφανίσεις ανά την Ευρώπη και όχι μόνον, ήλθε από τη νότια Γαλλία, όπου είναι και η έδρα του, και συγκεκριμένα τη Νίκαια, με τον Ιταλό τραγουδιστή και ιδρυτή του, τον Didier Casnati, και με το πλούσιο ρεπερτόριό του σε μουσικές επιλογές σε διάφορες γλώσσες ανέβασε το θερμόμετρο της διασκέδασης κάνοντας τους καλεσμένους να τραγουδούν μαζί τους γνωστές επιτυχίες. Εγώ προσωπικά τους έχω δει πολλές φορές στις Κάννες στη διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών να διασκεδάζουν τους καλεσμένους της Caroline Scheufele, ιδιοκτήτριας του οίκου Chopard, αλλά και στο σπίτι της στην Γενεύη, σε πριβέ βραδιές.

    Οι εμφανίσεις των κυριών, βέβαια, ανταγωνίζονταν σε κομψότητα με την οικοδέσποινα να λάμπει μέσα σε μια μαύρη ασημί δημιουργία Celia Kritharioti όπως επίσης και πολλές άλλες καλεσμένες που επέλεξαν να τιμήσουν δημιουργία της αγαπημένης τους σχεδιάστριας, όπως η Ρόη Αποστολοπούλου, η Χρύσα Κανελλοπούλου, η Χριστίνα Μήτση. Η Σήλια, μάλιστα, αυτή τη στιγμή ετοιμάζει πυρετωδώς την κολεξιόν της για την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, τον Ιανουάριο του 2024.

    Πολύ κομψή, όπως πάντα βέβαια, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Hala Khoury και η Αρετή Δαλακούρα.

    Δείπνο Χατζηιωάννου

    Μεταξύ των περίπου 140 καλεσμένων ξεχώρισαν τα ζεύγη Νίκου Τσάκου και Σήλιας Κριθαριώτη, Νίκου και Νινέττας Βαφειά, Χάρη και Έμιλυ Βαφειά, Βασίλη και Ρόης Αποστολοπούλου, Παύλου και Χρύσας Κανελλοπούλου, Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου, Κώστα και Σοφίας Τζουβελεκάκη, Θεόδωρου Φέσσα, οι πολιτογραφημένοι Έλληνες πλέον Ταουφίκ και Χάλα Χούρι, τα ζεύγη Διαμαντίδη, Δαλακούρα, ο Γιάννης και η Πηνελόπη Μαυρή, ο Ανδρέας και η Μιλένα Τσαβλίρη που ήλθαν από το Λονδίνο.

    Ήταν ακόμη εκεί η Χριστιάννα Καίσαρη, η Κατερίνα Λαναρά, η αδελφή του Πόλυ, η Κλέλια Χατζηιωάννου με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Σκορίλα, τα ξαδέλφια Πόλυς και Σοφία Χατζηιωάννου, αλλά και ο Νίκος και η Ελένη Μεταξωτού.

    Διαβάστε επίσης:

    Το γεύμα της Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, η γιορτή της Άννας Αγγελικούση, το bazaar της Ελπίδας και το δείπνο της Κατερίνας Λαναρά

    Πόλυς Χατζηιωάννου: Πότε μπαίνει στο παλάτι στο Παλαιό Ψυχικό;



    ΣΧΟΛΙΑ