• Bons Vivants

    Κλαίρη Σινανιώτου: «Αισθάνομαι χρέος για τον δήμο που αγαπώ»

    Κλαίρη Σινανιώτου: «Αισθάνομαι χρέος για τον δήμο που αγαπώ»

    Κλαίρη Σινανιώτου, Προάστιο Πρότυπο, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου


    Υπάρχουν άνθρωποι χαρισματικοί. Ανάμεσά τους και η Κλαίρη Σινανιώτου. Ο κόσμος, οι ψηφοφόροι στον δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, το αντιλαμβάνονται. Στην τελευταία προεκλογική της συγκέντρωση, το κλίμα υπήρξε θερμό και ενθουσιώδες. Εξέφραζαν τα συγχαρητήρια, δήλωναν την υποστήριξή τους.

    Η βραδιά διοργανώθηκε στο εστιατόριο Hide and Seek στο Νέου Ψυχικό από τους συνυποψηφίους Μάκη Μαζαράκη, Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ, Έλση Δημουλά, Κλαίρη Σινανιώτου.

    Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, η Κλαίρη Σινανιώτου διακρίθηκε πρώτη σε ψήφους στον δήμο Φιλοθέης Ψυχικού. Συμμετείχε με (και ανήκει πάντα) στον συνδυασμό Προάστιο Πρότυπο του νυν δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη. Αλλά η διάκριση αυτή δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη.

    Η Κλαίρη Σινανιώτου πέρα από εξαιρετική νομικός, παραμένει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες, πιο αγαπητές φιγούρες στην ιστορία του περίφημου δήμου. Αναδείχθηκε πλέον και ως μία από τις σημαντικότερες ενεργές υποστηρίκτριές του, από τις πιο αξιόπιστες εξ αυτών.

    Η νευραλγική θέση

    Ύστερα από τις εκλογές του 2019 ο νέος (τότε) δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, με την οξυδέρκεια που τον διακρίνει, τοποθέτησε την Κλαίρη Σινανιώτου στην πιο νευραλγική θέση του δήμου. Η νομικός χρημάτισε πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο επί πέντε χρόνια.

    Πέντε χρόνια συναρπαστικά, αλλά όχι εύκολα. Πρόκειται για θέση με ελάχιστη προβολή στα κοινά του δήμου, αλλά με εργώδεις απαιτήσεις. Ενώ οι συνεδριάσεις παραμένουν ανοιχτές για το κοινό, οι πολίτες αποφεύγουν να τις παρακολουθούν.

    Η πρόεδρος όμως βρισκόταν απαρεγκλίτως στο πόδι, με τις κεραίες τεντωμένες και με το ζύγι της δικαιοσύνης διαρκώς ανά χείρας σε κάθε συνεδρίαση. Το έργο που διευκόλυνε μέσα από τους τέσσερις τοίχους των πολύωρων, σύνθετων συνεδριάσεων μιλάει εκ του αποτελέσματος.

    Έργο προδηλο, άδηλο

    Απένταξη των οικοδομικών τετραγώνων από το σχέδιο πόλης (δηλαδή περισσότερο πράσινο και προστασία της φυσιογνωμίας του προαστίου). Σύσταση πολεοδομίας για τον Δήμο Ψυχικού για καλύτερο έλεγχο των αδειών. Νίκη στη διαμάχη για τα Τουρκοβούνια και επιπλέον 250 στρέμματα κοινόχρηστο χώρο για τους πολίτες. Προστασία των χρήσεων γης με την αποτροπή αλλαγής αυτών με δημιουργία επαγγελματικής στέγης στον κεντρικό οδικό άξονα. Επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών για την ανάπλαση της εμβληματικής παιδικής χαράς Πικιώνη που έχει ήδη ξεκινήσει. Τροποποίηση του ΝΟΚ με την εξαίρεση της κοινότητας Φιλοθέης και Ψυχικού από αυτόν ως Κηπουπόλεις. Οι 1050 αποφάσεις που ελήφθησαν συνολικά, στην πλειοψηφία τους υπήρξαν ομόφωνες υπό το αδέκαστο βλέμμα της.

    «Η θέση του προέδρου απαιτεί υψηλό φρόνημα, ανιδιοτέλεια, γνώση των πραγματικών και νομικών δεδομένων, ακεραιότητα και κάποιον να ενδιαφέρεται με ζήλο για τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου. Τολμώ να πω ότι στάθηκα αντάξια στη θέση αυτή», έχει πολλάκις τονίσει η Κλαίρη Σινανιώτου. Το ήθος της ξεκινάει από τη βαθιά γνώση της δικαιοσύνης. Διαπνέει τη στάση της σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της.

    Εξ απαλών ονύχων οι διακρίσεις

    Γέννημα θρέμμα του Ψυχικού, η Κλαίρη Σινανιώτου απέκτησε φήμη στη γενιά της και ανάμεσα στους συνομηλίκους της καταρχήν για τις υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις της. Σπούδασε νομικά στο Παρίσι στο περίφημο πανεπιστήμιο Paris II Panthéon Assas και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) με άριστα στο εμπορικό δίκαιο. Ακολούθησε και δεύτερο μεταπτυχιακό (LLM) από το πανεπιστήμιο University College London (UCL) του Λονδίνου, επίσης με διάκριση στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

    Από το 1998 εργάζεται ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Δεληκωστόπουλος – Σινανιώτης, κυρίως πάνω σε εμπορικές συμβάσεις, αστικό και εταιρικό δίκαιο. Επίσης, λειτουργεί ως εξωτερικός συνεργάτης στη Eurobank. Παραμένει μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικου συμβουλίου του ΑΙΑ (διεθνούς αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος) από το 2020.

    Η σχέση με τον Δημήτρη Γαλάνη

    Η Κλαίρη Σινανιώτου συνδέεται και προσωπικά με την οικογένεια Γαλάνη. Η Εμμανουέλα (Λύκου) Γαλάνη υπήρξε παιδική της φίλη μέσα από τη ζωή στο προάστιο. Σήμερα πλέον μέσα από τα παιδιά τους, στην ίδια ηλικία σχεδόν, συνδέθηκαν περαιτέρω.

    Έτσι, η Κλαίρη Σινανιώτου και ο Δημήτρης Γαλάνης συνέπλευσαν παρέα με κοινή πυξίδα την ανάγκη αναβάθμισης του δήμου, που παραμένει κόσμημα, σε αληθινό πρότυπο για τη χώρα.

    Για όλα τα παιδιά

    Μπορεί κανείς να διακρίνει ό,τι έχει ήδη επιτευχθεί από αυτήν την αρχική πρόθεση παρατηρώντας τη ζωή και την κίνηση των παιδιών μέσα σε αυτόν τον δήμο, πιο χαρούμενα και πιο ασφαλή, τόσο στα πάρκα όσο και στα αθλητικά τους. Τα παιδικά πρόσωπα αποτελούν καθρέπτη του δείκτη ποιότητας ζωής. Εν τω μεταξύ, η γιαγιά της, το γένος Βεζυργιάννη, αντλεί καταγωγή από το Νέο Ψυχικό.

    Η Κλαίρη Σινανιώτου επαναλαμβάνει λοιπόν ότι «αισθάνομαι το χρέος να συμβάλλω στην ολοκλήρωση των έργων που ξεκινήσαμε -το οφείλω σε όλους, και κυρίως στα παιδιά μας», όπως δήλωσε και προσφάτως. Με τον αείμνηστο επιχειρηματία Δημήτρη Καραμουσλή απέκτησε τις δύο της κόρες Ηλέκτρα και Φαίδρα Καραμουσλή, που υπεραγαπάει. Ακολουθούν και οι ίδιες το δρόμο του ήθους και των ακαδημαϊκών επιτευγμάτων που ξεχώρισαν την μητέρα τους.

    Αυτή τη φορά το στοίχημα για την Κλαίρη Σινανιώτου αφορά την τελειοποίηση, τη σμίλευση της παραμικρής λεπτομέρειας, τίποτα να μην ξεφύγει, να δουλέψει εξυφαίνοντας τα πιο καίρια νήματα στο σύνολο που ονομάζεται δήμος Φιλοθέης Ψυχικού. «Αισθάνομαι χρέος για τον δήμο που αγαπώ», δήλωσε στο mononews.

    Με διαφάνεια, χωρίς διακρίσεις

    Για τα παιδιά της μελλοντικής γενιάς, η Κλαίρη Σινανιώτου επιθυμεί διακαώς να συγκροτήσει έναν δήμο απαράμιλλης ποιότητας για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Έναν δήμο με αυξημένη ασφάλεια, με πολιτική πράσινη, με εύρυθμη κυκλοφορία, με γρήγορα αντανακλαστικά στις απρόοπτες ανάγκες των πολιτών, με διαφάνεια, ανοιχτή πόρτα και σύνδεση με όλους τους δημότες, και με αναβαθμισμένη τεχνολογία, που θα διευκολύνει όλα τα παραπάνω.

    Έναν δήμο εύρωστο, με τακτοποιημένα οικονομικά που επιστρέφουν στο συλλογικό καλό. Με τα πρώτα κονδύλια σχεδόν εξασφαλισμένα, το τρένο κυλάει ομαλά στις ράγες του. Η Κλαίρη Σινανιώτου ελπίζει ότι δεν θα υπάρξει αστάθεια με πισωγυρίσματα και παλινδρομήσεις.

    Αλλά η ίδια θα βρίσκεται αέναα στις επάλξεις. Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού αποτελεί επέκταση του σπιτιού της. Οι δημότες, διευρυμένη οικογένειά της -όλοι ανεξαιρέτως.



    ΣΧΟΛΙΑ