• Bons Vivants

    Golden Hall: Μαζί για την εφηβική υγεία και το Παίδων

    Golden Hall: Μαζί για την εφηβική υγεία και το Παίδων

    Golden Hall: Μαζί για την εφηβική υγεία και το Παίδων


    Μαζί για την εφηβική υγεία. Μία σπουδαία πρωτοβουλία για αυτήν την τόσο ευαίσθητη και ευάλωτη φέτα ζωής, την εφηβεία. Αυτές τις γιορτινές ημέρες τα μέλη του επιστημονικού οργανισμού Μαζί για την εφηβική υγεία οργανώνουν μπαζάρ στο Golden Hall στο Μαρούσι.

    Παρουσιάζονται δώρα Χριστουγέννων, μικρά έργα ζωγραφικής, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, βραχιόλια, κολιέ, διακοσμητικά μπρελόκ, σουβέρ.

    Ο Επιστημονικός Οργανισμός «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» δραστηριοποιείται από το 2009. Απαρτίζεται από επιστήμονες και εκπαιδευτικούς, ενώ στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων συμμετέχουν ομάδες νέων και εφήβων (youth participation).

    Ο οργανισμός ανταποκρίθηκε στην έλλειψη επαρκών δομών για την υγεία των εφήβων (σωματική και ψυχοκοινωνική). Συνδράμει στην έγκυρη ενημέρωση των ίδιων των εφήβων, αλλά και των γονέων, εκπαιδευτικών και ειδικών, καθώς και στην πρόληψη και ολιστική αντιμετώπιση προβλημάτων γύρω από την ποιότητα της ζωής τους.

    Για την επίτευξη των στόχων του πραγματοποιούνται δράσεις σε ερευνητικό, κλινικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό επίπεδο.

    Από το 2012 στηρίζει το έργο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού». Συνεργάζεται σε επιστημονικό επίπεδο με στελέχη της συμμετέχοντας σε προγράμματα εθνικά & ευρωπαϊκά.

    Επίσης, διατηρεί συνεργασίες με πολλούς ακόμη ελληνικούς και παγκόσμιους φορείς.

    Γραμμή Με Υποστηρίζω

    Στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», λειτουργεί η Γραμμή χωρίς χρέωση «ΜΕ Υποστηρίζω» 800 11 800 15.

    Λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 15:00, για θέματα που αφορούν την ορθή χρήση της τεχνολογίας από ανηλίκους (εξάρτηση από το διαδίκτυο, διαδικτυακός εκφοβισμός- bullying, αποπλάνηση-grooming, ακατάλληλο περιεχόμενο, θέματα προσωπικών δεδομένων, πορνογραφικό υλικό, τζόγος, βίαια παιχνίδια κλπ). Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς.

    Η Γραμμή Στήριξης λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Ομπρέλα» www.obrela.gr στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης της ENACSO www.enacso.eu.



    ΣΧΟΛΙΑ