• Bons Vivants

    Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη: Φέτος το Πάσχα με την Ελπίδα

    Χριστιάννα Βαρδινογιάννη: Φέτος το Πάσχα με την Ελπίδα

    Η Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη δίπλα αγκαλιά με τα παιδιά της Ελπίδας και πιστά μέλη του σωματείου


    Με τη χθεσινή παρουσία της στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα και στον Ξενώνα Ελπίδα, η πρόεδρος του σωματείου Ελπίδα Χριστιάννα Β Βαρδινογιάννη σφυρηλάτησε το νέο ρόλο της.

    Περιστοιχισμένη από διαχρονικά, ένθερμα μέλη του ιστορικού σωματείου, σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, η νέα πρόεδρος του σωματείου Ελπίδα, σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο μοίρασε στους μικρούς ήρωες τα δώρα του Πάσχα. Μίλησε με τους γονείς και τα παιδιά ανταλλάσσοντας εγκάρδιες ευχές. Ύστερα συνομίλησε με τους πιστούς εκπροσώπους του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στη Μονάδα και εν συνεχεία με τους εργαζομένους στον Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ.

    Οικογενειακό κλίμα

    Πρόκειται για μία μακρά παράδοση που διαχέει μηνύματα οικογενειακής αγάπης ανάμεσα στα μέλη της Ελπίδας. Από τα παιδιά μέχρι την πρόεδρο.

    Παρομοίως, το σωματείο Ελπίδα σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» συνέχισαν την παράδοση με τα δέματα αγάπης. Με αυτόν τον τρόπο απέδειξαν ότι ακολουθούν πιστά τις αρχές και τις αξίες της Ιδρύτριας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για προσφορά και αλληλεγγύη. Ότι η απώλειά της δεν έφερε καμία αλλαγή, καμία διάσπαση, κανένα κενό στον πανανθρώπινο σκοπό της.

    Όπως και η μητέρα της παλιότερα, τα αγκαλιάζει με όλη της την ψυχή

    Για το Πασχαλινό τραπέζι

    Τα «δέματα αγάπης» αποτελούνται από είδη πρώτης ανάγκης και άλλα αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι. Αποστέλλονται σε εκατοντάδες πολίτες μέσα στις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

    Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αποστολές στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας, στις Δομές Κοινωνικής Ένταξης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Πειραιά.

    Μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για διακόσιους πενήντα οικονομικά αδύναμους συμπολίτες.

    Παράλληλα, απέστειλαν δέματα με αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι και τρόφιμα μακράς διαρκείας στον Δήμο Κηφισιάς για τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών της περιοχής.

    Τέλος, προσφέρθηκαν καύσιμα στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων στην Κρήτη για την μετακίνηση των οχημάτων που μοιράζουν καθημερινά συσσίτια σε άπορους σε ογδόντα πέντε ορεινά χωριά των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου.

    Όταν η Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη ανέλαβε πρόεδρος της Ελπίδας, αρκετοί θεώρησαν ότι θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής. Όλοι διαψεύστηκαν. Η Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη αγκάλιασε τις νέες αρμοδιότητές της όπως η μητέρα το νεογέννητο μωρό της. Με την ίδια πηγαία φυσικότητα.

    Πρόκειται για τα πολύτιμα διδάγματα που απεκόμισε δίπλα στην πεφωτισμένη μητέρα της, ιδρύτρια του σωματείου Ελπίδα, Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

    Η Ελπίδα παρίσταται στα παιδιά της



    ΣΧΟΛΙΑ